Erman Toroğlu: Kerem Aktürkoğlu aldatmaları çok yapıyor, hakemler takip etsin

Erman Toroğlu: Kerem Aktürkoğlu aldatmaları çok yapıyor, hakemler takip etsin
Galatasaray'ın Çaykur Rizespor maçına hakem kararları damga vurdu. Erman Toroğlu, A Spor'daki programda çarpıcı yorumlar yaptı.

Galatasaray''ın Çaykur Rizespor ile oynadığı maçta hakem Ümit Öztürk''ün kararları tartışma konusu oldu.

Erman Toroğlu, A Spor''daki programda hakem kararlarıyla ilgili çarpıcı yorumlar yaptı. Toroğlu, şu ifadeleri kullandı:

- Bir maçın namusu hakemdedir. Gedson Fernandes''e 14 kez faul yapılmış. Sen hakem değilsin. Esas olayı çözemiyorsun. Bu rekormuş bir futbolcuya yapılan faul sayısı olarak.

- (Galatasaray''ın ilk penaltısı) Top geliyor. Kaleci neden geliyorsa bilmiyorum. İki futbolcu orada. Arkadaşların düello ediyor. Sen araya giriyorsun. Maydonoz oluyorsun. Sonra geliyorsun. Gomis topu sahaya indiriyor tekrar. Sen kendin düşürüyorsun, onu da düşürüyorsun. Faul. Faul ve penaltı. Çünkü sen adamın ikinci oynama hamlesini engelliyorsun. Çünkü hata yapıyorsun, adama çarpıyorsun. Net penaltı. Bir kaleci bunu yapar mı?

- (Galatasaray''ın ikinci penaltısı) Kerem penaltıya geliyor. Kaleci de acemi. Ayağını yere koy. Kerem görüyor. Çizgiyi geçecek top. Bayıldı, penaltıyı aldı. Ben hakem olsam vermem. Ama verene de bir şey demem. Kalecinin akıllısına denk gelmemiş. Kerem ikinci adımını basıyor, baktı topu alamıyor. Kendini yere atıyor. Kerem aldatmaları çok yapan bir oyuncu. Ben hakem olsam Kerem''i takip ederim. Hakemler de takip etsin. Ben penaltı vermem. Çünkü topu kaybettikten sonra kendini atıyor. Burada VAR''ın çağırması doğru. Çünkü yoruma açık bir pozisyon. Ben VAR olsam çağırırım, sen karar ver derim. Bu Kerem bu aldatmaları hep yapıyor.

- (Çaykur Rizesyorlu Yusuf''un Nelsson''la mücadelesinde ceza alanında yerde kalması) Ben hakem olsam vermem. Ama Galatasaraylı oyuncu tehlikeli hareket yapıyor. Verene de bir şey diyemem. Erkek hakem! Cinayet işledi Rizeli oyuncu Ümit. Yaptığı ahlaksızlığa bak Rizeli oyuncunun! Günah yaa... Bugün de Miraç Kandili.

- (Çaykur Rizesporlu Baiano''nun kırmızı kart görmesi) Vay beee! Vay pozisyon hırsızı (Nelsson). Utan hakem ya. Utan. Mahvoldu çocuk yaa! Ayıp yaa... İkinci sarı kırmızı beyler. Haftaya oynamayacak. Ümit (Öztürk) sen bu hakemliği yapma. Bırak. Senden hakem makem olmaz.