Erşat Salihi istifa ettirildiğini satır arasında açıkladı

Erşat Salihi istifa ettirildiğini satır arasında açıkladı
Türk Dünyası'nı sarsan bir kararla, Irak Türkmen Cephesi Başkanlığı'ndan istifa den Erşat Salihi sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu. Salihi, "Benim görevden ayrılma kararım, ileri gelen kanaat önderlerimizle birlikte aldığımız bir karar neticesinde gerçekleşmiştir. Elbette benim için de hiç kolay bir karar olmamıştır. Ancak şimdi bu tartışmanın detayına hiç girmek istemiyorum. Büyük yazarımız Cengiz Aytmatov'un dediği gibi "Bazen kelimeler her şeyi anlatmaya yetmez." dedi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) başkanlığı görevinden ayrılan Erşat Salihi, süreç içerisinde yaşananlara dair bir açıklama yaptı. Salihi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, istifa etmesinin perde arkasında AKP iktidarının baskısının bulunduğuna dair söylemleri doğrulayacak ifadelerin olduğu görüldü.

Salihi,  "Benim görevden ayrılma kararım, ileri gelen kanaat önderlerimizle birlikte aldığımız bir karar neticesinde gerçekleşmiştir. Elbette benim için de hiç kolay bir karar olmamıştır. Ancak şimdi bu tartışmanın detayına hiç girmek istemiyorum. Büyük yazarımız Cengiz Aytmatov''un dediği gibi "Bazen kelimeler her şeyi anlatmaya yetmez." dedi.

Salihi''nin açıklamaları şu şekilde;

Ciddi bir süredir Irak Türkmen Cephesi Başkanlığını ülkemizin çetin koşullarında yürütmeye çalıştım. Türkmen milli davasına gönül vermiş arkadaşlarımızla pek çok zorluklardan geçtik. Bu uğurda bedeller ödedik. Canlarımızı kaybettik. Ancak tüm engellere rağmen başta terör örgütleri olmak üzere Irak’ı bölmek, ayrıştırmak isteyenlere de tavrımızdan asla ödün vermedik.

Bu süreçte Türkiye ve Türk dünyası ile de yakın işbirliği içerisinde olduk. Altını çizerek ifade etmek isterim ki Türkiye Cumhuriyeti’nin her manada güçlü olması Türkmenlerin bir gurur ve güç vesilesidir. Türkiye’nin güvenlik meselelerinde de net tavrımızı sergilemekten kaçınmadık. Zaten büyük Türk Milletinin manevi desteği her zaman bizimledir.

Şimdi Irak siyasetinde Cephe’mizin adına yeni bir dönemi inşa etmek mecburiyetimiz var. Türkmenler her yerde, her sahada kendisini göstermeli. Daha fazla kurumsallaşmalı ve ayaklarımız üzerinde durabilmeyi daha fazla sağlamalıyız. Gençlerimizin yolunu açmalı ve yeni nesil liderleri de toplumumuza hazırlamalıyız.

Benim görevden ayrılma kararım ileri gelen kanaat önderlerimizle birlikte aldığımız bir karar neticesinde gerçekleşmiştir. Elbette benim için de hiç kolay bir karar olmamıştır. Ancak şimdi bu tartışmanın detayına hiç girmek istemiyorum. Büyük yazarımız Cengiz Aytmatov''un dediği gibi "Bazen kelimeler her şeyi anlatmaya yetmez." Böyle olması gerekiyordu diyerek öncelikli sorunlarımıza dikkat çekelim. Şimdi Önümüzde zorlu bir seçim dönemi var. Türkmenlerin çözüm bekleyen sorunları var. Davamız, kutlu hedeflerimiz her şeyin üzerindedir. Bu sorumluluk duygusuyla Türkmen milli davasına, birliğimize en ufak bir zarar gelmesini asla kabul edemem.

Göreve yeni gelen arkadaşlara bu anlamda başarılar dilerim. Yalnız, bu kutlu görevi seçimlere kadar geçici olarak devretmiş olduğum kıymetli kardeşlerimin bugüne kadar tavizsiz sürdürdüğümüz şu ilkelere hassasiyetle sahip çıkmasını istiyorum. Türkmen milli duruşunun ve siyasetinin tüm çıkarların üzerinde tutulması, başka ülkelerle ilişkilerde mezhepsel ayrışmalara asla izin verilmemesi. Ben ve arkadaşlarım bunun takipçisi
olacağız.

Ben özellikle şu aşamada milletvekili olarak Bağdat’da üzerime düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye gayret edeceğim. Bir yandan da davamızı uluslararası platformlara taşımak için uğraşacağım.

Son olarak özellikle istifa kararımın ardından Türkiye’de ve Türk dünyasında şahsıma verdikleri destekten ötürü tüm dostlarıma, gönüldaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Mücadeleye hepbirlikte devam edeceğiz. Büyük Türkmeneli Türk''tür...
Erşat Salihi
29 Mart 2021

İlgili Haberler