Ersun Yanal'dan hakemlerle ilgili flaş açıklamalar

Ersun Yanal'dan hakemlerle ilgili flaş açıklamalar
Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Süper Lig'de görev yapan hakemlerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yanal, hakemleri yabancı olarak gördüklerini söyledi.

Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, hakemlerle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Fraport TAV Antalyaspor'un uzun bir aradan sonra tekrar yayın hayatına başlayan Antalyaspor Dergisi'nin ilk sayısı abonelerine ulaşmaya başladı.

Derginin ilk sayısında Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ile yapılan söyleşi yer aldı. Söyleşide başarılı teknik direktörün futbola bakışı, kırmızı beyazlı kulüple hedefi, Türk futboluna kazandırdığı isimler yer aldı. Geçen yıl Mart ayıyla başlayan salgın sürecinde daha fazla eve kapanıp, işine, ailesine, hobilerine, kitaplara ve üretime daha fazla odaklanma şansı bulduğuna değinen Yanal, Avrupa futbolundaki dinamikleri incelediğinden ve başarılı takımlarla futbolcuların özelliklerini araştırıp, veriler, sayılar, analizler üzerine yoğunlaştıklarından bahsetti.

"YETENEK VE LİYAKAT BAŞARININ SONUCUNU ETKİLİYOR" 

Antalyaspor'da uzun vadeli planla bir yol hikayesi yazmak istediğini dile getiren Yanal, hakemlerden isteğini şöyle anlattı:

"Bir hakemin, yarım saniyeden daha kısa sürede olan bir olayı süzememesi doğaldır. Tepki göstersek de kabullenmek durumundayız. Ama elinizde bunu sıfıra indirebilecek bir teknoloji var ve siz halen hatada ısrar ediyorsanız durup düşünmek gerekir. Bizler nasıl bir hafta boyunca tüm benliğimizle bir 90 dakikaya odaklanıyorsak, hakemlerden de isteğimiz fiziken, ruhen ve aklen sahada olmaları. Zaten bu gerçekleştiği anda sorun da ortadan kalkacaktır.

Yetenek ve liyakat bence her başarının sonucunu belirliyor. İşte biz sanırım burada hata yapıyoruz. Hakemler öyle bir liyakatten geliyorlar ki, futbolun içinden değiller ve futbol insanı olamıyorlar. Bizim sahip olduğumuz hiçbir duyuya sahip değiller. Adeta çocukların benmerkezci dönemine çakılıp kalmışlar. Bu durumdan kurtulamazlar ve kendi pencerelerinden olayları değerlendirmeye devam ederlerse, bir arada olmamız zor. Şu an biz hakemleri yabancı olarak görüyoruz, oysaki hepimiz aynı camiadayız."