Fotoğraf makinesiyle tanışan köylü kadınların iç ısıtan gülümsemeleri

Fotoğraf makinesiyle tanışan köylü kadınların iç ısıtan gülümsemeleri
Erzincan Kemah'ta bulunan Sohmarik yaylasındaki çadırlarda hayatlarını sürdüren ve temel geçim kaynağı besicilik olan köylü kadınlar, ilk kez fotoğraf makinesiyle tanıştı. Kadınların o an gösterdikleri samimi, doğal ve içten halleri objektiflere böyle yansıdı.

Erzincan ve Tunceli arasındaki Munzur dağı eteklerindeki Sohmarik yaylası görenleri kendisine hayran bırakıyor. Ulaşım zorluğu nedeniyle pek fazla insanın uğrayamadığı yaylaya belgesel ekibi çekim yapmak amacıyla gitti.

Erzincan''ın tanıtımına katkıda bulunmak isteyen ve bu doğrultuda bir belgesel filmi çekmek için yaylaya çıkan Muhammet Kösem ve fotoğrafçı Elif Öz, yörenin çadırlarda konaklayan kadınlarıyla buluştu.

İlk kez fotoğraf makinesiyle tanışıp, çekilen fotoğrafları incelemek isteyen köy kadınları vizörden çekilen görüntüleri incelemek istedi. Köylü kadınların mutluluğu ve kendi aralarında kurdukları diyalog yürekleri ısıtırken o anlar objektiflere böyle yansıdı.

Öte yandan, yaylada kadınlar besicilik yapıp tulum peyniri üretirken çocuklar ise kuzularla vakit geçirip ailelerine ellerinden geldiği kadarıyla ev işlerinde yardımcı olmaya çalışıyorlar.

(Kaynak: İHA)

İlgili Haberler