Esat Karlıdağ: Kadınlar lojistik sektöründe daha çok yer almalı

Esat Karlıdağ: Kadınlar lojistik sektöründe daha çok yer almalı
Kadınların lojistik sektöründe daha fazla yer alması gerektiğini belirten iş insanı Esat Karlıdağ, “Lojistik sektöründe titiz analizler oldukça önemli. Her bir sürecin planlanması gerektiği için kadınların analiz ve planlama yeteneklerinin sektörel gelişme adına dikkat çekici bir konumda. Ayrıca kadınların istihdam edilmesi, sosyolojik açıdan da değerli.” ifadelerinde bulundu.  

Lojistik ve taşımacılık sektöründe çalışan kadın sayısının, Avrupa Birliği’nde yüzde 22 olduğunu, bu oranın Türkiye’de yüzde 9’lara kadar düştüğünü belirten Karlıdağ, “Bu konuda daha fazla çalışma yapılmalı. Kadınların her sektörde kendisine yer bulması ve çalışma hayatının içerisinde olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kadınlar değişim ve dönüşümün öncüsüdür. Ayrıca yaratıcı bakış açıları sayesinde bulundukları sektöre katkıda bulundukları için sektörel gelişmeyi de destekliyorlar. Bu hususların her biri düşünüldüğünde, neden lojistik sektöründe de daha fazla kadın çalışan olması gerektiğini çok daha iyi anlıyoruz.” sözleriyle açıklamalarında her sektörde kadın çalışanlara ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. 

KADINLARIN ANALİZ YETENEKLERİ OLDUKÇA FAZLA

Lojistik sektöründe çalışmalarda bulunan ve geniş bir hizmet ağı üzerinden hizmet sunan Esat Karlıdağ, kadınların muazzam bir analiz yetenekleri bulunduğunun altını çizdi: “Biliyorsunuz doğru analiz, firmaların ön plana çıkabilmesi adına çok önemli. Bu nedenle firma çalışanlarının analiz yeteneklerinin yüksek olması beklenir. Kadınların, sunulan veriler üzerinden çok iyi analiz yapabildiklerini biliyoruz. Bu durum, sektörel gelişmeyi öncüleyeceği için kadın çalışanların lojistik sektöründe daha fazla yer alması oldukça önemli.”

DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM KADINLARLA BİRLİKTE GELİYOR

Kadınların değişim ve dönüşümü öncülediğinin altını çizen Esat Karlıdağ, bu konudaki açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Lojistik sektörü, bütün sektörlerin kesişen noktası olarak değerlendirilebilir. Bu durum, lojistik sektörünün ne kadar önemli ve değerli olduğunu gözler önüne seriyor. Bu noktada, kadın iş gücünün önemi de bir kere daha anlaşılmış oluyor. Kadınlar, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de değişim ve dönüşümün öncüsü olarak ön plana çıkıyor. Dolayısıyla firmaların çok daha fazla kadın iş gücüne yer vermesi gerekiyor. Biz de bu hususa bir hayli önem veriyor, kadın iş gücünü istihdam etme konusunda titiz bir çalışma içerisinde oluyoruz.”

İlgili Haberler