eSIM teknolojisi nedir?

eSIM teknolojisi nedir?
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve fiziksel SIM kart yerine kullanılması planlanan eSIM’in yakın zamanda hayata geçirileceğini duyurdu. Peki, eSIM nedir?

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan, Twitter hesabından, eSIM teknolojisine yönelik çalışmalarda gelinen son duruma ilişkin paylaşımda bulundu.

Türkiye'nin ocak ayında GSM Birliğinden sertifikasyon alarak eSIM teknolojisini yerli ve milli imkanlarla üreten 4 ülkeden biri olduğunu belirten Sayan, "Tamamen Türk mühendislerince geliştirilen ve fiziksel SIM kartın yerine kullanılacak olan eSIM, ülkemizde yakın zamanda hayata geçecek" bilgisini verdi.

Sayan, yaptığı açıklamada da eSIM'lerle insanları artık yeni bir dünyanın beklediğine dikkati çekerek, "eSIM mimarisi hem M2M/IoT cihazlara hem de vatandaşlarımızın günlük hayatta kullandığı cihazlara önemli kolaylıklar sağlayacak" dedi.

ESIM NEDİR?

eSIM doğrudan bir aygıta yerleştirilmiş bir tür programlanabilir dijital bir SIM karttır. eSIM fiziki plastik bir kart değil, akıllı cihazlara entegre edilen küçük bir çipten ibaret bir sistemdir. ESIM’le birlikte herhangi bir teknolojik cihaza müdahale etmeden yanı SIM kartın değiştirmeye gerek kalmadan uzaktan erişim yoluyla mobil işletmecinin değişimine olanak sağlayan bir sistem.

KAYNAK: HÜRRİYET