Eski Bakanların danışmanı Bekleviç: AKP bitti, ciğerlerini biliyorum!

Eski Bakanların danışmanı Bekleviç: AKP bitti, ciğerlerini biliyorum!
AKP'den Edirne milletvekili adayı olan, AKP'li eski Bakanlar Bağış ve Müezzinoğlu’nun danışmanlığını da yapan siyasetçi Tuna Bekleviç, AKP'nin dağılma sürecinde olduğunu söyledi.

AKP Edirne Milletvekili adayı ve eski Bakanlar Egemen Bağış ve Mehmet Müezzinoğlu'nun danışmanlığını yapan, dün 'Hayır Partisi'ni resmi olarak kuran Tuna Bekleviç, AKP'nin içinde bulunduğu durumla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

T24'e konuşan Bekleviç, "Hayır Partisi"nin kuruluşunu kamuoyu ile paylaştıklarından geçen kısa sürede sadece destek almayıp saldırıya da uğradıklarını belirtti ve “Tehditler alıyoruz. Sürekli bel altı vuruyorlar. Hayatımızın bir daha hiç bir şekilde aynı olmayacağını hissettiriyorlar” dedi. 

Bu tür saldırılardan korkmadıklarını ifade eden Bekleviç, ”Bu teklif Türkiye'yi tek adama hapsetmekten başka bir hedef taşımıyor. Kuvvetler ayrılığını hiçe sayıyor “diyor.

Bekleviç'in açıklamaları şu şekilde:

"AK Parti bitti, ciğerini biliyorum"

- AKP Erdoğan sonrasında yeni liderler çıkarabilir mi?

AK Parti bitti. Partinin ciğerini biliyorum. AK Parti artık siyaset üretemiyor. Siyaset üretemediği ve vizyon veremediği için yeni Tayyip Erdoğan'lar çıkartma şansı bulunmuyor.

- Sizin bu arada Anadolu’yu dolaştığınızı da biliyoruz izlenimlerinizi aktarır mısınız?

Ben çok uzun yıllardır. Anadolu'yu dolaşıyorum. Fakat son 5 ayda 37 şehir, 140 büyük ilçe ve 929 köy ziyareti gerçekleştirdik. Binlerce eve misafir olduk. On binlerce esnaf ziyareti yaptık. Tüm şehirlerin kanaat önderleri ile sohbetler düzenledik. Gördüğüm en önemli tespit kimlik siyasetinin temsilcisi olan tüm partiler kilitlenmiş durumda. Ne yolda, ne sokakta, ne de ev sohbetlerinde söyleyecek sözleri kalmamış. Halk ise yeniyi bekliyor. Bunu sevinmeliyiz. Çünkü her bitiş başka bir başlangıçtır. Tazeliktir. Berekettir. Özetle Türkiye şuan "yeni" siyaseti bekliyor. Sadece bu güçlü rüzgardan bile neden Hayır çıkacağını anlayabiliriz.

“Sandıklarda Hayır oyu vereceğini beyan eden partilere destek olacağız”

- Hayır Partisi referandum öncesi kampanyası nasıl olacak?

Öncelikle partinin basit, net ve tek amacı var. Referandumda hayır diyeceğini beyan eden kampanyaların halka erişmesine destek olmak. Bizim Anadolu'nun her noktasında ağlarımız var. İlkesel olarak evet diyecek seçmeni dışlamıyoruz. Ekibimizin önemli bir bölümü partiyi tanımadan önce evet demeyi düşünen dostlarımızdan oluşuyor. Olası çatışma zeminlerine karşı topluma sürekli umut vermeye gayret ediyoruz. Siyasi partilerden, sivil toplum kuruluşlarına kadar kim olursa olsun her çalışmaya destek olmaya çalışıyoruz. Kampanya boyunca sahadayız. Sandıklarda Hayır oyu vereceğini beyan eden partilere destek olacağız. Bunun yanı sıra sosyal medyada çok güçlü bir alt yapımız bulunuyor.