Eski Beşiktaşlı Briegel’den Guardiola’ya suçlama

Eski Beşiktaşlı Briegel’den Guardiola’ya suçlama
Bir Dönem Beşiktaş’ı da çalıştıran Alman teknik adam Hans-Peter Briegel, Almanya’nın son Dünya Kupası ve UEFA Uluslar Ligi’ndeki kötü performansı nedeni ile Guardiola2yı suçladı. Briegel, İspanyol teknik adamın Alman futbolunu olumsuz etkilediğini söyledi

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Hans-Peter Briegel, Pep Guardiola'nın Alman futbolunu olumsuz anlamda etkilediğini söyledi.

2018 yılında gerek Dünya Kupası gerek Uluslar Ligi'nde kabus yaşayan Almanya'da her gün bir başka isim hedef alınmaya devam ediyor.

Bu kez ise 2013 ve 2016 yılları arasında Bayern Münih'i çalıştıran Pep Guardiola bu eleştirilerden nasibini aldı.

Alman futbolunun önemli isimlerinden olan ve bir dönem Beşiktaş'ın da teknik direktörlüğünü yapan Hans-Peter Briegel, Guardiola'nın Alman futboluna empoze ettiği taktiğin ülke futbolunu çöküşe uğrattığını savundu.

Repubblica' ya konuşan Briegel, "Çok basit bir ilkeyi aklımızdan çıkardık: Futbolda alınan sonuç, oyunu kontrol etmekten daha önemlidir. Guardiola, Bayern Münih'e geldikten sonra ülke futbolunda bir şeyler değişti. Bir maçı kazanmak için %75'ten fazla topa sahip olunması gerektiğine dair bir yanılgının içerisindeyiz. Topu kontrol etmenin, maç kazandıramayacağını görmemiz lazım," ifadelerini kullandı.

Eleştirisini son Dünya Kupası şampiyonu Fransa örneği ile güçlendiren Briegel, "Yakın tarihe baktığımız zaman son Dünya şampiyonu Fransa topu rakibi rakiplerine bırakıp, %50'den az bir oranla topa sahip olarak başarı elde edilebileceğini gösterdi." dedi.

2018 yılında çıktıkları maçların altısında rakiplerinden daha fazla topa sahip olan Almanya, Dünya Kupası'nda oynadıkları Güney Kore maçında %74 oranında topa sahip olmasına rağmen mağlup olmuştu.

1999-00 sezonunda Beşiktaş'ı çalıştıran Briegel, ardından Trabzonspor ve Ankaragücü'nün de teknik direktörlüğünü yapmıştı.