Eski İran lideri Ahmedinejad yeniden cumhurbaşkanı adayı

Eski İran lideri Ahmedinejad yeniden cumhurbaşkanı adayı
Eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, haziran ayında gerçekleşecek olan seçimlerde cumhurbaşkanlığına yeniden aday oldu.

Eski İran lideri Ahmedinejad yeniden cumhurbaşkanı adayı

Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, 18 Haziran''da gerçekleşecek 13. dönem cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylık başvurusunda bulundu.

İran’da adaylığı uzun zamandır tartışma konusu olan Ahmedinejad, başkent Tahran''da İçişleri Bakanlığındaki kayıt ofisine gelerek adaylık başvurusunu gerçekleştirdi.

Ahmedinejad, kayıttan sonra yaptığı açıklamada adaylığının Anayasayı Koruyucular Konseyi (AKK) tarafından veto edilmesi halinde seçimleri kabul etmeyeceğini, oy kullanmayacağını ve kimseyi desteklemeyeceğini ifade etti.

Ülkenin ekonomik, siyasi, kültürel, sosyal ve güvenlik açısından zor şartlardan geçtiğini söyleyen Ahmedinejad, adaylığının reddedilmesi halinde gösteriler ve şiddet olaylarından yana olmadığını kaydetti.

Adaylıkların reddedilmesine karşı olduğunu tekrarlayan Ahmedinejad, "Halkın seçim hakkı resmi bir şekilde tam olarak tanınmalıdır. Halkın destek verdiği adayların reddedilmesine karşıyım ve bu Anayasa''ya aykırıdır. Bu yönde adım atanlar gelecekte hesap vereceklerdir." İfadelerini kullandı.

İran''da 18 Haziran''da yapılacak 13. dönem cumhurbaşkanlığı seçimleri için dün başlayan adaylık başvuru süreci 15 Mayıs tarihine kadar devam edecek. (AA)