Eskişehir’de İYİ Parti’nin üye sayısı yüzde 55 arttı

Eskişehir’de İYİ Parti’nin üye sayısı yüzde 55 arttı
İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Aktaş, “Vatandaşlarımızla doğrudan yaptığımız görüşmelerde büyük teveccüh görüyoruz" dedi.

SÜMEYRA KIRCA / YENİÇAĞ / ÖZEL HABER

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Avukat Mehmet Aktaş, kentte yaptıkları parti içi çalışmalar hakkında YENİÇAĞ'a özel açıklamalarda bulundu. 2019 yılı Kasım ayında İYİ Parti üyelik kampanyası başlattıklarını belirten Aktaş, 9 ay gibi bir sürede Eskişehir'de üye sayılarını yüzde 55 oranında artırdıklarını ifade etti. Aktaş, "Vatandaşlarımız, iktidarın olumsuz söylem ve uygulamalarından kaynaklanan korkularını aşmaya başladı. Pandemiyle birlikte yavaşlayan üyelik çalışmalarımızda yeniden mesafe almaya başlayacağız" diye konuştu.

24 Haziran seçimlerinde Eskişehir'de yüzde 14 oy aldıklarını vurgulayan Mehmet Aktaş, kentte İYİ Parti'nin oylarını artırmak ve tabanda teşkilatlanmanın öncelikleri arasında olduğunu belirtti. Her an olabilecek erken seçim için dinamik ve heyecanlı bir ekibi hazır tutmak istediklerini dile getiren Başkan Aktaş, şöyle dedi:

"Bu kapsamda oldukça sık sayılabilecek şekilde Eskişehir basınında yer alıyoruz. Ülke ve yerel sorunları dile getirip çözüm önerilerimizle birlikte gündem oluşturmaya çaba harcıyoruz. Temmuz ayı sonunda İl Kongremizi yaptık, şimdi ilçe başkanlıklarımız mahalle temsilciliklerimizi çalışıyor. Ardından parti içi eğitimlere başlayacağız."

Mehmet Aktaş, "Biz esnaf, oda, STK ziyaretlerimizde, vatandaşlarımızla doğrudan yaptığımız görüşmelerde büyük teveccüh görüyoruz. Bize oy vermeyen seçmenler de bizi saygı ve sevgiyle karşılıyorlar. İYİ Parti, eleştirerek muhalefet yapan değil, ülkenin sorunlarına çözüm üreten, çözümleri uygulayabilecek kadrolara sahip parti olarak görülüyor."

Seçim döneminde ev ev, hane hane gezerek çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Mehmet Aktaş, şunları söyledi:

"Bunun yanında Eskişehir'in çözüm bekleyen işsizlik, sanayi yatırımları, eğitim, tarım gibi sorunlarına üreteceğimiz çözümleri somutlaştıran projelerimizi öne çıkarırız. Özellikle Raylı Sistem Araçları Organize Sanayi, Milli Uçak ve Milli Yüksek Hızlı Tren konusunda Eskişehir'in yeterliliklerinin işe koşturulması ve böylece Eskişehirliye iş ve aş getirilmesi noktasındaki çalışmalarımızı bayrak proje yaparak akılda kalırız."

Aktaş, iktidarın halkın sorunlarına odaklanmak yerine, sürekli kavga diliyle toplumu geren bir politika izlediğini belirterek, kendilerinin bunu tasvip etmediğini söyledi. İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Aktaş, kucaklayıcı bir dille vatandaşlara yaklaştıklarını, bu nedenle de takdir topladıklarını kaydetti.

"ÇÖZÜMLERİ SAYGI DİLİYLE ANLATIYORUZ"

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Aktaş, mevcut iktidarın başta ekonomi olmak üzere hiçbir alanda ülkeyi yönetemediğini söyledi. Aktaş, bunun yeni fark edilmediğini sadece vatandaşın oy vermek için güvenebileceği başka bir parti göremediğini kaydetti. İYİ Parti'nin kurulduğu günden itibaren gerek parti programı gerekse ilkeleriyle Türk milletinin tamamına dokunabilecek bir parti olduğunu gösterdiğini kaydeden Aktaş, şöyle devam etti:

"AK Parti nedeniyle kayan merkezi yeniden tanımladı, işaret etti ve kendisini de ortaya konumlandırdı. Eksiğimiz medyada yeterince yer alamamak ve kendimizi geniş kitlelere anlatamamaktı. Son dönemde yazılı ve görsel medyada daha fazla yer almamız, Genel Başkanımız başta olmak üzere tüm Genel Merkez yöneticilerimizin katıldıkları programlarda olgun, saygı ve sevgi diliyle, ülkenin sorunlarına ürettikleri gerçekçi ve sürdürülebilir çözümleri anlatmaları, partimize olan güveni pekiştiriyor. Halkımız İYİ Parti'nin yetişmiş ve donanımlı kadrolarıyla tanışıyor. Bu nedenle her geçen gün oyumuz artıyor."