Esnaf, Meral Akşener'e böyle dert yandı “Müşteriye fiyatları söylemeye utanıyorum"

Esnaf, Meral Akşener'e böyle dert yandı “Müşteriye fiyatları söylemeye utanıyorum"
Akşener'in Memleket Gezilerini sürdürdüğü Kocaeli ilinde giyim dükkanı işleten bir kadın esnaf girdi maliyetlerinden şikayet etti. Esnaf "Her şey o kadar çok zamlandı ki müşterilere zamlı fiyatı söylerken utanıyorum" dedi.

Berkay BİGEÇ / YENİÇAĞ

Hande ÖZYURT/ KOCAELİ-YENİÇAĞ

Akşener, Kocaeli esnaf gezisindeki son durağını Karamürsel ilçesinde gerçekleştirdi. Burada giyim mağazası işleten bir kadın esnaf çok zorumda olduğunu şu sözlerle aktardı: “İşler kesat, zorluklarla ayakta duruyoruz. Sesimizi duyuramıyoruz. Her şey çok zamlandı, müşterinin de alım gücü düştü. Müşteriye zamlı fiyatı söylemeye utanıyorum. Esnaf kredisi çektim ödemeye çalışıyorum, elektrik faturaları çok yüksek geliyor, kiramı zor çıkarıyorum.”

 


Akşener, kendisini görmeye gelen vatandaşlara burada bir konuşma yaptı. Akşener, “Bugün elektrik ve doğalgaza zam geldi. Pandemi de bir normalleşme var ama zamlar anormal. Esnaf elektrikten şikayet, girdi maliyetlerin artmasından, insanlarım alım gücünün düşmesinden, pandemiyle birlikte sadece kredi verilmesinden hibe desteğinin verilmemesinden şikayet ediyor. Millet aç dedik, “açları da sen doyurdedi. Sen bostan korkuluğu musun? İn oradan biz doyuralım. Ortaya dökülen pislikleri gördük. Etrafındaki herkes mi hırsız olur? 7’den 70’e herkes hırsız, bu kadar mı adam seçmeyi bilmiyorsun?" dedi.

İlgili Haberler