Esnek çalışma nedir, Esnek Çalışma Saatleri nelerdir?

Esnek çalışma nedir, Esnek Çalışma Saatleri nelerdir?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, korona virüse karşı alınacak yeni tedbir paketini açıkladı. Açıklamada kamuda olduğu gibi özel sektörde de esnek çalışma modeline gidilecek denildi. Açıklama sonrası özel sektör çalışanları esnek çalışma saati nelerdir? Esnek çalışma nedir? Sorularının cevaplarını arıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, korona virüse karşı 30 Büyükşehir de alınacak yeni tedbir paketini açıkladı. Pakette özel sektörde de esnek çalışma modeline gidilecek belirtildi. Açıklama sonrası özel sektör çalışanları esnek çalışma saati nelerdir? Esnek çalışma nedir? Sorularının cevaplarını arıyor. İşte esnek çalışmayla ilgili detaylar haberimizde…

ESNEK ÇALIŞMA NEDİR?

Esnek Çalışma, çalışanların mesai saatlerine göre, ayarlanan bir sistemdir. Esnek çalışma saatlerinin uygulandığı işletmelerde mesaiye başlama ve mesainin bitim saatleri diğer işletmelere göre farklı olarak dizayn edilmektedir.

ESNEK ÇALIŞMA SAATLERİ NELERDİR?

Esnek çalışma saatleri uygulanan işletmelerde, az sayıda personel çalıştırılma esas alınırken bazı işletmelerde dönüşümlü personel çalıştırma sistemi uygulanır. Bazı işletmelerde ise mesai başlama ve bitiş saatleri 1 saat ileri ya da geri alınarak sistem uygulanır. Bir diğer yöntemde ise evden çalışmanın mümkün olduğu durumlarda personel evden çalışmaktadır.