Etek boyu skandalında yeni gelişme

Etek boyu skandalında yeni gelişme
Kadın avukatın etek boyu için "15 santimetre yukarıda" diyerek itiraz eden hakim tepkilere neden olurken, söz konusu hakimin açığa alındığı bildirildi.

Kartal Anadolu Adliyesi, 2. İş Mahkemesi’nde görülen bir duruşmaya erkek hakimin, kadın avukatın mini eteğine verdiği tepki damga vurdu. HSK, konu hakkında soruşturma başlattı.

Tutanaklara da yansıyan olayda; Kadın Avukat Tuğçe Çetin beyanda bulunacağı sırada, mahkeme hakimi, avukatın etek boyunun 15 santimetre yukarda olduğunu ve bu hali ile avukatlık mevzuatına aykırı davrandığını savundu. Mahkeme hakimi bununla da yetinmeyerek, davacı avukatı Dorukcan Davutoğlu’na, meslektaşının etek boyu hakkında fikrini sordu. Davalı avukatı Davutoğlu ise, “Özgürlük alanı ile ilgilidir. Müdahale edilmemesi gerekir” dedi.

Sözcü gazetesinin haberine göre, hakim daha sonra adliyenin yazı işleri müdürünü duruşma salonuna çağırdı ve ona da etek hakkında fikrini sordu.

ETEĞİN FOTOĞRAFININ ÇEKİLMESİNİ İSTEDİ!

Mahkeme hakimi, avukatın etek boyunun çok kısa olduğunu ve yanlış anlaşılmaya vesile olmaması için avukatın etek boyunun fotoğraflanmasını istedi. Avukat Tuğçe Çetin ise bunu reddetti. Tüm bu ifadeler ise tutanağa geçti.

HAKİMDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Duruşma bitiminde salondan çıkacağı sırada hakimin kendisine döndüğünü söyleyen davacı avukatı Dorukcan Davutoğlu ise “Çıkarken de hakim bana ‘Ankara Barosu avukatına küpe yakışıyor mu?’ diye sordu. ‘Ne diyorsunuz’ diyebildim sadece. Şoka girdim.” ifadelerini kullandı. Avukat Davutoğlu ve Çetin’in hakimden şikayetçi olacağı öğrenildi.

Olayın ardından İstanbul Barosu’na bağlı avukatlar Kartal Adliyesi’ne akın etti. Duruma tepki gösteren avukatlar adliye koridorlarını doldurunca, başsavcılığın talimatı ile adliyede görülecek olan duruşmalara ara verildi.
Avukat ordusunun adliyedeki bekleyişi sürüyor.

HSK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Hakimler ve Savcılar Kurulu, İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi Hâkimi Mehmet Yoylu hakkında soruşturma başlattı.

HSK 2. Daire'nin, gün içinde de toplanarak Yoylu'nun açığa alınıp alınmayacağını görüşmesi bekleniyor.

HSK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada“Soruşturma izni verdik. Gereğini yapacağız, kamuoyu merak etmesin” dedi.

AÇIĞA ALINDI

HSK, Hakim Mehmet Yoylu’nun açığa alındığını duyurdu.

HSK tarafından yapılan açıklamada: “Anadolu Adliyesi Hakimi Mehmet Yoylu hakkında yürütülen soruşturma sırasında düzenlenen Müfettiş ön raporu HSK’ya ulaşır ulaşmaz olağanüstü toplanan HSK 2. Dairesince değerlendirilmiş, ilgili hakimin tüm davranışları,önceki disiplin işlemine konu eylemleri nazara alınıp, bulunduğu hal üzerine göreve devamının yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceği kanaatine varılarak 2802 sayılı yasanın 77 maddesi uyarınca, tedbiren görevden uzaklaştırılmasına karar vermiştir. Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyulur.” denildi.

İlgili Haberler