Etiketlere bakmadan sakın satın almayın. Etiketlerde önce bindir sonra indir dönemi bitti

Etiketlere bakmadan sakın satın almayın. Etiketlerde önce bindir sonra indir dönemi bitti
Etiketlerde yeni dönem bugün itibariyle başladı. Artık indirim öncesi ve indirimli fiyat birlikte yer alacak.İndirim dönemlerinde müşterilerin aldatılmasını önlemek için çıkarılan düzenleme bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

İndirim öncesi ve indirimli fiyat birlikte yer alacak

Etiketlerde yeni dönem için bugün başladı. İndirim dönemlerinde müşterilerin aldatılmasını önlemek amacıyla çıkarılan düzenleme bugün hayata geçirildi.

Bundan sonra etiketlerde İndirim öncesi ve indirimli fiyat birlikte yer alacak. Vatandaşların bu yeni düzenlemeye dikkat etmesi isteniyor.

Perakende olarak satışa arz edilen mallara konulması zorunlu etiketler, malın niteliğine, satışa sunulduğu yerin büyüklüğüne, ticari usul ve adetlere göre malın veya ambalajının yahut kaplarının üzerine, aynı nitelikteki mal gruplarının veya raflarının üzerine konulmak, dikilmek, zımbalanmak, yapıştırılmak, bunlara herhangi bir bağla tutturulmak veya asılmak suretiyle kullanılacak.

İNTERNETİ ETKİLEYECEK

Bugün devreye giren düzenleme en çok internet üzerinden yapılan aldatıcı satışları etkileyecek. Özellikle belirli dönemlerde fiyatın önce yükseltilip sonra düşürüldüğü yolunda yoğun şikayetler geliyordu. Yeni düzenleme ile bu ortadan kalkmış olacak.