Erdoğan'ın basın toplantısında Atatürk sansürü

Erdoğan'ın basın toplantısında Atatürk sansürü
Türkiye’yi ziyaret eden Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı ortak basın toplantısında tarihe geçecek bir skandal yaşandı. Ahmed’in Atatürk hakkında övgü dolu sözleri tercüman tarafından Erdoğan’a bağlandı.

Etiyopya Başbakanı Atatürk'ten övgüyle bahsetti, tercüman ''Erdoğan'' diye çevirdi

Türkiye – Etiyopya ilişkilerinin 125. yılı kapsamında ülkemizi ziyaret eden Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la düzenlediği ortak basın toplantısında kelimenin tam anlamıyla bir skandal yaşandı.

Konuşması sırasında Türkiye Cumhuriyeti''nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk''e yönelik "Büyük reformist ve karizmatik lider" diyen Abiy Ahmed''in bu ifadeleri tercüme edilirken, “Atatürk” sansürlendi.

Ahmed’in “Büyük reformist ve karizmatik lider Mustafa Kemal Atatürk” sözü, ‘Erdoğan’ın karizmatik liderliğine’ bağlanarak tercüme edildi, Atatürk’ten ise söz edilmedi.

“TALİBAN’I ÖVMEK SERBEST ATATÜRK’Ü ÖVMEK YASAK”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, duruma sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Özkan, “Terör örgütü Taliban’ı övmek serbest, Atatürk’ü övmek yasak. Erdoğan ile basın toplantısı yapan Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, Atatürk’ü övdü. Saray’ın çevirmeni o sözleri sansürledi” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler