Etlik Şehir Hastanesi ne zaman açılacak?

Etlik Şehir Hastanesi ne zaman açılacak?
Ankara’da bulunan Etlik Şehir Hastanesi’nin ne zaman açılacağı birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. 7 yıldır halen daha yapımı devam eden hastanenin neden henüz bitmediği konusunda araştırma yapılıyor. Peki, Etlik Şehir Hastanesi ne zaman açılıyor?

Son yıllarda koronavirüs salgınının dünya geneline yayılması sonrasında bazı sağlık sistemlerinde çökme yaşandı. Bazı ülkelerde bu virüs salgınının iyi yönetilmediği gözlemlenirken bu durumdan istisna olan bazı yerlerde dikkatlerden kaçmadı.

İspanyol gribinden sonra yaşanan bazı sorunlar akabinde birçok ülkede hastane ve sağlık ekipmanları konusunda önlemler alındı. Türkiye’nin başkenti olan Ankara’da da 7 yıldır yapımı devam eden ve hala bitmeyen Etlik Şehir Hastanesi konusunda da vatandaşlar haber beklemeye başladı.

Etlik Şehir Hastanesi Ne Zaman Açılacak?

3624 yatak kapasitesine sahip olan Etlik Şehir Hastanesi’nde 125 tane ameliyathane yer alacak. Yoğun bakım yatak sayısı ise 697 olacak. Hastanenin ne zaman açılacağı konusunda son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada bu tarih 29 Ekim 2021 olarak belirlendi.