Ergin Ataman'dan şampiyonluk mesajı

Ergin Ataman'dan şampiyonluk mesajı
THY EuroLeague Final-Four'da Olimpiakos'u 77-74 mağlup ederek finale yükselen Anadolu Efes'te Ergin Ataman, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu şampiyonluk için iddialı konuştu.

Rakibini Vasilije Micic''in son saniye basketiyle mağlup eden Anadolu Efes, üst üste üçüncü kez EuroLeague''de finale kalmayı başardı. Mavi-beyazlı ekibin finaldeki rakibi, Barcelona-Real Madrid maçının ardından belli olacak

Galibiyeti değerlendiren Ergin Ataman, "Bu öyle bir şut ki kazanan tarafta olursanız mutlusunuz. Olimpiakos''u ve taraftarlarını tebrik ediyorum. 15 bin kişi buradaydı. Olimpiakos çok güçlü bir takım. Maça iyi başlamadık ama ikinci yarıda kontrolü elimize aldık. Larkin dizinden sorun yaşadı ve Micic de zorlandı. Olympiakos geri döndü. Zor bir maçtı. Şampiyonluğa bir maç kaldı." dedi.

"Bugün 19 Mayıs Genlik ve Spor Bayramı. Bir bayram da burada yaşıyoruz" diyen Ataman şöyle devam etti, "Çok zor bir maç oldu. Maça kötü başladık. Olimpiakos çok sert ve iyi başladı. İkinci yardıda oyunu kontrol ettik. Son 6-7 dakikada bacağına kramp girdi. Sakat oyuncularımzdan fazla katkı alamadık. Olimpiakos çok fazla faul atışına gitti. Şampiyon bir takım bu atmosferden çıkabilirdi. Maçı neredeyse Olimpiakos Pire''de oynuyor gibi hissettki. Euroleague finallerinde ilk kez böyle bir şey yaşıyorum. Bu takımla gurur duyorurum. Bir maç kaldı, şampiyonluk maçı. Şansz bize gündü ama maçı hak ettik."

Micic''in son şutu için verilen kararla ilgili olarak ise Ataman, "Larkin çok yoruldu ve baldırına kramp girdikten sonra adamını geçememeye başladı. Onu planladık. Son 5-6 saniye beraberliği kontrolümüze alıp Micic''e oyunu okumasını istedim. Potaya gitmesini istiyorum. Hep şut atıyor kaçırıyor (gülüyor) ama bu akşam soktu. Ondan önce gidebileceği pozisyonda kaçırdı. Ama ikinci yarıda çok iyi savunma yaptık. Oyunun kontrolünü elimizde götürdük" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler