Kılıçdaroğlu ev kadınlarıyla bir araya geldi: TÜİK makyaj yapa yapa kuaföre döndü

Kılıçdaroğlu ev kadınlarıyla bir araya geldi: TÜİK makyaj yapa yapa kuaföre döndü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ev kadınları ile buluştuğu toplantısında "TÜİK makyaj yapa yapa kuaföre döndü" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2022 yılının ilk günlerinde peş peşe gelen zamlardan sonra ev kadınlarıyla bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, özellikle TÜİK verilerine vurgu yaparak, "Yarın enflasyon açıklanacak, göreceksiniz en makyajlı hali bile korkunç olacak. Malum TÜİK kuaföre döndü makyaj yapa yapa ama o bile bir yere kadar oynayabiliyor rakamlarla" dedi.

Kılıçdaroğlu''nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Yeni yıla korkunç zamlarla girdik. Bu iş artık siyasetten çıktı. Makro ekonomik verileri konuşmaktan çıktı. Ekonomi para olmaktan çıktı, kimse para kazanamıyor. Ekonomi artık masaya ekmek koyup koymamakta. Mesele artık iç ekonomidir. Toplumun yapı taşı aile sofrasıdır. Erdoğan Türkiye''sinde, ev hanımlı haneler yıkımın eşiğindedir. Buradan ilan ediyorum. Birincil öncelliğim iç ekonomiyi korumaktır. Kadınların sorularını ön planda tutacağım. Tek gelirli haneler zor durumda. Bu ailelerin çocukları politize oldular. Bu çocuklar çizgi film konuşması gereken yerde Erdoğan''ın aymazlığını konuşuyor.

Saray hükümetinin bir ahlak sorunu var. Ev hanımları çocuklarının eğitimi, beslenmesi, gıda güvensizliğiyle ilgili kabus yaşarken bu saray yarattığı yoksulluğu din soslu vatanseverlik ile sümenaltı etmeye çalışmaktadır.

Onların çığlığını saraydan duymak zordu tabi. Yarın enflasyon açıklanacak, göreceksiniz en makyajlı hali bile korkunç olacak. Malum TÜİK kuaföre döndü makyaj yapa yapa ama o bile bir yere kadar oynayabiliyor rakamlarla. Ben bu kadınların mutfağında bir masa bir sandalye istiyorum. 2022’de en büyük önceliğim bunlar olacak. 2022’de ev hanımlarını daha da zora sokacak her ne olursa ben orada olacağım. Her kim sofradan çalıyorsa bunun bedelini ödeyecek."

İlgili Haberler