Everest'e tırmanan ilk Türk olarak tarihe geçen adam isyan etti. Nasuh Mahruki'nin Ergene Nehri'nin köpüren suyuna bakınca ağzından bu sözler döküldü

Everest'e tırmanan ilk Türk olarak tarihe geçen adam isyan etti. Nasuh Mahruki'nin Ergene Nehri'nin köpüren suyuna bakınca ağzından bu sözler döküldü
Arama Kurtarma Derneği Onursal Başkanı Nasuh Mahruki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla köpüren Ergene Nehri’ni bir kez daha gündeme getirdi. Mahruki, “Türk’e yakışmaz, insan olana yakışmaz. Ergene’yi korumazsak var olma hakkımızı koruyamayız. Ey Türk, Ergene sensin onu koru” dedi.

Everest'e tırmanan ilk Türk olarak tarihe geçen adam isyan etti. Nasuh Mahruki'nin Ergene Nehri'nin köpüren suyuna bakınca ağzın

Türkiye’nin en önemli nehirlerinden biri olan, Meriç Nehri’nin kollarından Ergene’de yaşanan kirlilik, sürmeye devam ediyor. Ergene Nehri’nden korkutan görüntüler gelmeye devam ederken, son gelen görüntüler ise durumun ciddiyetini bir kez daha ortaya koydu.

Çerkezköy-Çorlu sanayi tesislerinin bıraktığı atıkların Ergene Nehri’ne her geçen gün zarar verdiği ve nehir suyunun köpürdüğü öğrenildi.

TRAKYALILAR TARLALARINI SULUYOR

Ergene Nehri’nin önemli özelliklerinden biri de Trakya’daki tarım arazilerinde kullanılıyor olması. Bölge sakinleri, nehirden çekilen suyla tarlalarını suladıklarını ve ürünlerin bu sularlar yetiştiğini kaydediyor.

NEHİR KÖPÜRÜYOR

Ergene Nehri’nden son gelen fotoğraflarda da nehirdeki durumun ciddiyeti gözler önüne serildi. Ergene Nehri’nin suyunun köpürdüğü görüldü.

NASUH MAHRUKİ: EY TÜRK ERGENE SENSİN ONU KORU

Arama Kurtarma Derneği Onursal Başkanı Nasuh Mahruki de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Ergene Nehri’ndeki durumu bir kez daha gündeme getirdi.

Mahruki, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Dünyada böyle bir şey olmaz, olamaz, kendi deresine zehir akıtan ve bunu normalleştiren her toplum, her kültür yok olmaya mahkûmdur ve yok olmayı hak eder. Türk’e yakışmaz, insan olana yakışmaz. Ergene’yi korumazsak var olma hakkımızı koruyamayız. Ey Türk, Ergene sensin onu koru. 

İlgili Haberler