Mark Zuckerberg’ten kötü haber! Artık Facebook...

Mark Zuckerberg’ten kötü haber! Artık Facebook...
Dünyanın en değerli şirketleri sıralaması güncellendi. Meta (eski adıyla Facebook) listedeki yerini Çinli rakibe kaptırdı.

Artık ilk 10’da değil!

ShiftDelete - Dünyanın en değerli şirketleri sıralaması değişti. Mark Zuckerberg’in kurucusu ve CEO’su olduğu Meta, listedeki yerini kaptırdı. Hatırlanacağı üzere Meta iki hafta önce 2021’in dördüncü çeyreğine ait mali durum raporunu açıklamıştı. Facebook, 18 yıllık tarihinde ilk defa günlük aktif kullanıcı sayısının düştüğünü bildirmişti.

Meta’nın hisse fiyatı, Facebook’un 2021’in dördüncü çeyreğinde 1 milyon kullanıcı kaybettiğini bildirdikten sonra bugüne kadar yaklaşık yüzde 40 düştü. Bu durum, Meta hisselerinin 3 Şubat’ta sadece 24 saat içinde yüzde 26,4 değer kaybederek 240 milyar dolarlık piyasa değeri kaybı yaşamasına yol açmıştı.

Meta (Facebook) artık ilk 10’da değil

Bloomberg tarafından paylaşılan dünyanın en değerli şirketleri sıralamasında Meta ilk 10’a giremedi. Meta’nın 565.4 milyar dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en değerli 11. şirketi olduğu açıklandı. Bloomberg’in Eylül 2021’de yayınladığı aynı listede, Facebook henüz Meta olmadan önce ‘en değerli 6. şirket’ konumundaydı.

Güncel listede Apple, 2.8 trilyon dolarlık piyasa değeriyle liderliğini korudu. İkinci sırada 2.2 trilyon dolarlık değerlemeyle Microsoft yer alırken; Suudi Arabistan merkezli petrol şirketi Aramco üçüncü sıraya, Google’ı bünyesinde bulunduran Alphabet ise dördüncü sıraya yerleşti. Amazon ise 5’inci oldu.

Elon Musk’un sahibi olduğu Tesla, 905.7 milyar dolar piyasa değeriyle dünyanın en değerli 6. firması oldu. Ardından sırasıyla Berkshire Hathaway, NVIDIA, TSMC, Tencent ve Meta geldi.

Dünyanın en değerli şirketleri