Fahrettin Koca kafe ve restoranların nasıl açılacağını açıkladı. Herkes ne zaman açılacağını merak ediyordu

Fahrettin Koca kafe ve restoranların nasıl açılacağını açıkladı. Herkes ne zaman açılacağını merak ediyordu
Bilim Kurulu Toplantısı'ı sonrası kameraların karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Çok yakında hayatımızı planlamamız mümkün olacak. İşyerimiz ne zaman açılabileceklerini, öğrencilerimiz okullarına hangi şartlar altında kavuşacaklarını öğrenebileceklerdir. " şeklinde konuştu. Koca diğer yandan, "Bilim kurulu üyelerimizin görüşü, vaka artışları devam ederken kısıtlamaları kaldırmakta acele etmemekten yana. Yeni tedbirler alınmayacak. Uygulanan tedbirler devam edecek." ifadelerini kullandı. Koca,

Bilim Kurulu'nun kritik toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ne zaman açılacağı merakla beklenen işyerleri ve okullarla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Koca, "İş yerlerimiz ekonomik planlama yapamıyor. Öğrenciler eğitim planları yapamıyor. Hayatın her alanında ön görülebilir plan yapamadığımız bir dönemdeyiz. Çok yakında hayatımızı planlamamız mümkün olacak." dedi.

Koca diğer yandan ise, "Bilim Kurulu üyelerimizin görüşü, vaka artışları devam ederken kısıtlamaları kaldırmakta acele etmemekten yana. Yeni tedbirler alınmayacak. Uygulanan tedbirler devam edecek." şeklinde konuştu.

Koca, sorulan bir soruya verdiği cevapta ise, "Salgının seyri kafe ve restoran açılışlarını belirleyecek. Mart ayından itibaren de illeri bazında bir takım kısıtlamaları kaldırmak veya artırmak gerekebilir. Bilim kurulu bunu çalışıyor, önümüzdeki bir iki hafta içerisinde de açıklamış oluruz. Bölgesel bazda birtakım kısıtlamaları gevşetmek öneri olabilir." dedi.