Fatih Erbakan'dan büyük gaf: Kadını adam yaptı

Fatih Erbakan'dan büyük gaf: Kadını adam yaptı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, kadın haklarını koruyan İstanbul Sözleşmesi'ni hedef aldığı programda Fransız felsefeci Simone de Beauvoir'i erkek zannetti.

Necmettin Erbakan'ın oğlu ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Haber Global’de yayımlanan bir programa katıldı.

Erbakan, kadın haklarını koruyan İstanbul Sözleşmesi’ne neden karşı olduğunu açıklarken dünyaca ünlü Fransız felsefeci Simone de Beauvoir’ın erkek olduğunu söyledi.

Fatih Erbakan'ın İstanbul Sözleşmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğine dair açıklamaları büyük tepki toplarken, Şengül Hablemitoğlu, “İnsan hakkında zerrece bilgisi olmadığı bir konuda konuşunca, eline tutuşturulanı böyle okur ve rezil olur. Refere ettiği her şey yanlış, Ayrıca Simone de Beauvoir bir kadın. “Kadın doğulmaz, kadın olunur”der. Bunun anlamını da çarpıtabilirsiniz tam sizlik işler…” şeklinde paylaşımda bulundu.

sss.png

Erbakan'ın açıklamalarından bazı kısımlar şöyle:

“İstanbul Sözleşmesi dayanmış olduğu paradigma nedeniyle sıkıntılı bir sözleşmedir. Nedir o paradigma? Toplumsal cinsiyet paradigması. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin en yaygın olduğu ülkeler İskandinav ülkeleri. Avrupa’da kadına en yüksek şiddet oranı Danimarka, Finlandiya ve İsveç’te gerçekleşiyor. Uluslararası Af Örgütü’nün araştırması. Dünyada en çok tecavüz 50 bin tecavüzle Finlandiya’da gerçekleşiyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği tecavüzü, şiddeti engellese orada engellerdi. Bir tane Fransız felsefeci Simone de Beauvoir , 1949 senesinde, biseksüel bir adam. Toplumsal Cinsiyet teorisini ortaya atanlardan biri.”