Fatih Karagümrük Kulübü Başkanı Süleyman Hurma'dan flaş stat açıklaması

Fatih Karagümrük Kulübü Başkanı Süleyman Hurma'dan flaş stat açıklaması
Fatih Karagümrük Kulübü Başkanı Hurma, "Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Bakanımıza peşinen teşekkür ediyorum. Gerçekten çok net bir şekilde Karagümrük'ün stadının yapılması için tavır aldılar." açıklamasında bulundu.

Süleyman Hurma'dan flaş açıklaması

Süleyman Hurma, kulüp binasında AA muhabirlerinin sorularını yanıtladı.
Sezon başında iç saha maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayacaklarını açıkladıklarını hatırlatan başkan Hurma, "İlk 2 maçımızı da orada oynadık. Fakat Olimpiyat Stadı'nın zemininin bozulmasından dolayı ve Şampiyonlar Ligi finali olacağı için zemin bakıma alındı. Zemin bakıma alınınca biz de gurbetçi gibi olduk. Her hafta başka bir statta oynamak zorunda kaldık. Şimdi zemin çalışması bitti, tekrar dönüyoruz. Bundan sonraki maçlarımızı Olimpiyat Stadı'nda oynayacağız." ifadelerini kullandı.
yenicag-hurma.jpg
"BAŞKA BİR YERDE KARAGÜMRÜK STADI'NI YAPACAĞIZ"
Fatih Karagümrük'ün kendine ait yeni stadına kavuşması için olumlu gelişmeler olduğunu aktaran Hurma, "Sayın Bakanımız bu konuda çok ciddi şekilde çalışıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da haberinin olduğunu biliyorum. Kendisi de Allah razı olsun 'Yapın' diye bir onay vermiş. İmkanlar müsait olursa, çünkü orası tarihi bir stat biliyorsunuz, şu anki yerinde. Bizans sarnıcı var, sağı solu da çok koruma alanında bir yer. Eğer bir mani olmazsa stadı orada yapacağız. Yok orada bir mani olacak ise Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Bakanımızın verdiği bir talimat var ve bugünlerde bir yer araştırıyoruz. İstanbul'da başka bir yerde Karagümrük Stadı'nı yapacağız Allah nasip ederse." şeklinde konuştu.
"CUMMURBAŞKANIMIZA VE BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Stadın farklı bir yerde yapılması ihtimali üzerine de çalışıldığını, bu konuda şu an için farklı yer seçenekleri bulunduğunu belirten Süleyman Hurma, şunları kaydetti:
"Milli Emlak da biz de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da çalışıyor. Herkes çalışıyor. Karagümrük için en uygun olan yeri bulacağız. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Bakanımıza peşinen teşekkür ediyorum. Gerçekten çok net bir şekilde Karagümrük'ün stadının yapılması için tavır aldılar. İnşallah mümkün olan en kısa sürede yapılır. Çünkü bunu hak eden bir kulübüz. Karagümrük semti; vatanına, milletine, dinine, ülkesine bağlı bir semt. Bunu her platformda göstermiş bir yer. Hem halk olarak bunu hak ediyorlar hem de ülkemizin en eski kulüplerinden biri Karagümrük. Futbola çok önemli değerler katmış, dolayısıyla bizim de bir stadımız olmalı. Bugün geldiğimiz yeri de düşünürsek yaptığımız, kurduğumuz hedefi de düşünürsek iyi bir stada sahip olmayı fazlasıyla hak ediyoruz."
Antrenman sahası konusunda da ciddi sıkıntıları olduğunu dile getiren Fatih Karagümrük Kulübü Başkanı, "Hem İstanbul Belediyesi hem de Bakanlığımız ile çalışıyoruz. Bir yer almak üzereyiz. İnşallah bir antrenman yerimiz olacak. Bizi çok zorluyor antrenman tesisi. Şu anda Olimpiyat Stadı'nın yan tarafında çalışıyoruz. Ama burası tek saha ve halka da açık bir yer olduğu için çok korunabilen bir zemin değil. O konuda çok ciddi sıkıntı çekiyoruz. Dünya çapında oyuncular getirdik. Geçen sene Milan'da oynamış, Roma'da oynamış, Chelsea'de oynamış, dünyanın en önemli kulüplerinde oynamış oyuncular bugün Karagümrük'te, Türkiye liginde. İşte o oyuncular için açıkçası öyle uygunsuz bir ortamda antrenman yapmak da bizim için hem üzücü oluyor hem de azıcık da olsa utandırıyor aslında. Bunu bir an önce çözmek zorundayız." değerlendirmesinde bulundu.