Sıkı durun Fatih Portakal yeni zam haberini açıkladı. 4 tweet arka arkaya atıp paylaştı

Sıkı durun Fatih Portakal yeni zam haberini açıkladı. 4 tweet arka arkaya atıp paylaştı
Gazeteci Fatih Portakal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sansür yasası devreye girmeden önce zam haberini duyurdu. Portakal, "Toptancıların bakkal ve marketlere söyledikleri: '1 Temmuz’dan itibaren gıda %28, tekel ürünleri %15, alkol %10 zamlanacak." dedi.

Gazeteci Fatih Portakal, sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunarak, sansür yasası yürürlüğe girmeden önce zam haberlerini açıkladı. Toptancıların bakkal ve marketlere haber verdiğini ifade eden Portakal, gıda, tekel ve alkole zam geleceğini söyledi.

Portakal, "Toptancıların bakkal ve marketlere söyledikleri: “1 Temmuz’dan itibaren gıda %28, tekel ürünleri %15, alkol %10 zamlanacak. ”Böyle bir  bilgiyi büyük ihtimal yarından itibaren yazıp paylaşamayacağım." dedi.

AKP ve MHP''nin sunduğu basın ve sosyal medya yasası Meclis''te kabul edildi. Bu karar sonrasında ise birçok kişi zam haberlerini duyuramayacaklarını belirtti. 

Gazeteci Fatih Portakal da bu isimler arasında yer alarak, sosyal medyadan hem zam haberi verdi hem de yasaya tepkisini gösterdi.

"GIDA, TEKEL ÜRÜNLERİ VE ALKOLE ZAM"

Portakal''ın tweet dizisi şöyle:

"1-Toptancıların bakkal ve marketlere söyledikleri: “1 Temmuz’dan itibaren gıda %28, tekel ürünleri %15, alkol %10 zamlanacak. ”Böyle bir  bilgiyi büyük ihtimal yarından itibaren yazıp paylaşamayacağım.
#sansüryasasınahayır

2-Düşüncem, “dezenformasyon yapıp, milleti kışkırtıyorsun,” deyip ceza verecekleri yönünde. Hem de bunu savcılar ve hakimler aracılığı ile yapacaklar. Milli gazeteci gibi saçma bir kavramı çıkaracakları yasa ile oluşturacaklar.
#sansüryasasınahayır

3- Sansür ve otosansür yolu ile duyulmasını istemediklerinin önüne geçecekler. Geleneksel ve digital tüm medyayı akılları sıra kontrol etmeyi planlıyorlar.
Öyle olacağını düşünüyorlar. Ancak çaresizlik mutlaka çareyi de üretecektir.  #sansüryasasınahayır

4- 1960’larda rahmetli Menderesli DP de böyle düşünüp kurmamış mıydı #tahkikatkomisyonu’nu? Ne oldu? Yürümedi! Kanaatim, bugünden sonra tarihteki bu gerçek bilgiyi dahi yazmak, hatırlatmak suç olarak değerlendirilebilir." 
#Sansüryasasınahayır

İlgili Haberler