Fatih Portakal'ın bu paylaşımıyla Demirören'in eli ayağına dolaşacak

Fatih Portakal'ın bu paylaşımıyla Demirören'in eli ayağına dolaşacak
Ziraat Bankası’ndan aldığı ama ödemekten kaçındığı kamu kredisiyle medya patronu olan Demirören Ailesi'nin vergileri kaçırdığı iddiaları Pandora belgelerinde ortaya çıktı. Gazeteci Fatih Portakal, sosyal medya hesabından duruma tepki gösterdi.

Kamu kuruluşu olan Ziraat Bankası''ndan aldığı kredileri geri ödememesiyle gündeme gelen ailenin, vergi cennetlerindeki faaliyetleri Pandora Belgelerinde yazıldı.

Holding''in Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören''in eşi Hazan Revna Demirören ve kardeşi Holding Yönetim Kurulu üyesi Fikret Tayfun Demirören''in ismi Pandora Belgelerinde geçiyor.

Kayıtlardaki verilere göre, Türkiye''de aldığı kredileri ödemeyen Demirören Ailesi''nin, vergi cenneti Britanya Virjin Adaları üzerinden Londra''da gayrimenkuller satın aldığı ve yatırımlarını vergi cennetlerinde değerlendirdikleri görülüyor.

FATİH PORTAKAL’DAN SERT TEPKİ

Demirören’in aldığı kredileri ödemediğini belirten Fatih Portakal, “Aldığı kredileri ödemez, işten çıkardığının hakkını vermez, milletin üstünden para kazanır iş vergiye gelince avantaj sağlamak için parasını dışarıya uçurur. Yazıklar olsun! Zehir zıkkım olsun! Sırada kim var?” ifadelerini kullanarak, sert tepki gösterdi.

Pandora belgelerinde iktidara yakın olan isimlerin yer almasının tesadüf olamayacağını dile getiren Portakal “Bu Pandora Papers’ta Rönösans Erman Ilıcak Mehmet Cengiz şimdi Demirören’i duyduk. Bu isimler tesadüf olamaz. Sıradaki vergi yüzsüzlerini aşağı yukarı tahmin edebiliyorum. Siz de tahmin ediyorsunuzdur! Bizleri şaşırtmayacaklar kanımca. Bekleyip görelim. PandoraBelgeleri” dedi.

“Bu ülkede kazan, ama vergiden yırtmak için vergi cennetlerinde şirketler kur, yatırımlar yap. Yerli ve milliyiz diyenlerin bu yaptıkları yasadışı olmayabilir. Ancak ahlaken tükenmişliğin göstergesi.” ifadelerini kullanan Portakal, Türkiye’de en çok kazanan isimlerden olan söz konusu kişilerin vergi kaçırmalarının ahlaken tükenmişlik olduğunu belirtti.

Portakal, paylaşımına şu ifadeleri de ekledi:

“Nereye kadar bu para hırsı? Ölmeyecekmiş gibi yaşamak tuhaf geliyor bana.”

İlgili Haberler