Fay Yasası ne alemde?

İzmir depremi bile harekete geçiremedi.

Bir süre önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye'de bir Fay Yasası çıkması zaruretini hep beraber değerlendirdik ve bu konuda bir çalışma ekibi oluşturduk" demişti.

Bir arpa boyu yol gidemedik.

Halbuki "Fay Yasası" Meclis açılmasına rağmen hâlâ gündeme alınmadı.

Bu gidişle alınacağı da yok...

Fay Yasası neydi hatırlatmak isterim:

"Afet riskini en aza indirmek ve fay hattı geçen kentlerde, insanların can ve mal güvenliğinin sağlanması için gündeme gelen 'Fay Yasası' ile fay hatları üzerinde gerçekleşen yapılaşmaların önüne geçilmesi, mevcutta var olanların ise kentsel dönüşümle yıkılarak vatandaşların daha güvenli bölgelere taşınması planlanıyor."

ABD'de tartışmalı seçim

Şu Amerika'ya bir türlü akıl sır erdirilmiyor. Dünyaya demokrasi dersi vermeye kalkarlar, kendileri doğru dürüst bir seçim yapamazlar.

Trump, Ben kazandım. Oylarımı çaldılar mahkemeye gideceğim derken, Biden, Ben kazandım, kazanan biziz demekte.

Hatırlayın 2016 seçimlerini, Trump oyların yüzde 47.5'ini H. Clinton ise yüzde 47.7'sini almıştı. Ancak bu H. Clinton'un başkanlığı için yeterli olmamıştı. Çünkü başkanlığı delege sayısı belirliyor. Trump daha fazla delege çıkarınca koltuğa oturmuştu.

Bakalım bu seçimde postayla gelen oylar kimin kaderini belirleyecek...

Ya da mahkeme kimi tayin edecek...

Okan Buruk'un yıldızı yükseliyor

Başakşehir, ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi H Grubu'da İngilizlerin devi Manchester United'ı 2-1'le geçip hem ilk puanını aldı hem de ülke puanı için önemli bir zafer elde etti.

Teknik direktörlük kariyerinde yükselen yıldızı ile dikkat çeken Okan Buruk'un talebeleri daha önceki maçlarını kaybetseler bile bu galibiyetle önemli bir mesafe aldılar. Şimdi sıra 24 Kasım'da İngiltere'de kapışmada.

Haydi aslanlar...

***

Öte Trabzonspor'a teknik direktör seçmek için kolları sıvayan başkan Ahmet Ağaoğlu, bir türlü kararını veremedi. Tamer Tuna, Reşit Akçay, Şota, Abdullah Avcı arasında gidip gelmekte.

Bu durumu şöyle yorumlarsak; Favori Avcı, Sürpriz Tuna, Plase Akçay...

Bizim de tahminimiz Abdullah Avcı yönünde.

Özpetek'e bir ödül daha

 

Şans Tanrıçası, İtalyan okuyucularının seçimiyle yılın en iyi filmi oldu.

İtalya'nın en ünlü sinema dergisi CIAK, Ferzan Özpetek'in son filmini ödüllendirdi.

Film, 'Yılın en iyi filmi'ne verilen 'Golden CIAK' ödülüne layık görüldü.

Aynı organizasyonda 'en iyi oyuncu' ve 'en iyi orijinal şarkı' ödülleri de 'Şans Tanrıçası'nın oldu.

Filmin başrol oyuncuları Stefano Accorsi ile Eduardo Leo da 'en iyi oyuncu' ödülünü paylaştı. "La Dea Fortuna" (Şans Tanrıçası) ile "Che Vita Meravigliosa" (Ne Harika Bir Yaşam) şarkıları da 'en iyi orijinal şarkı' seçildi.

Pandemi nedeniyle çevrimiçi düzenlenen ödül töreninde dergi okuyucularına teşekkür eden Ferzan Özpetek, kendisi için en büyük ödülün "sinema seyircisinin filme gösterdiği ilgi" olduğunu söyledi.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Aklın düzenlemediği yerde rahat olmaz. Seneca

 

 

Yazarın Diğer Yazıları