FBI’dan kritik kripto uyarısı: Çok fazla sahte uygulama var dikkat edin

FBI’dan kritik kripto uyarısı: Çok fazla sahte uygulama var dikkat edin
Son yıllarda oldukça popülerleşen dijital yatırım kripto para uygulamalarında sahte uygulamalar tespit eden FBI yatırımcıları uyardı. Dolandırıcılar piyasalara zarar vererek sahte profil ile cüzdanlara sızıyor.

Kripto para yatırımcılığı, siber saldırılar ve dolandırıcılık vakalarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. 

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; kriptoda durum giderek kötüye gidiyor. Gidişatın dijital varlık yatırımcılara zarar verdiğini düşünen FBI, kripto piyasasındaki bu duruma ilişkin bir metin yayınladı.

FBI, kripto yatırımcıları uyardığı açıklamasında son zamanlarda sahte yatırım uygulamaları ile adeta bir dolandırıcılık dalgasının oluştuğunu açıkladı. Oluşan bu dolandırıcılık şeklinin özellikle büyük piyasalara zarar verdiği, yatırımcıların dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Sahte yatırım uygulamaları, ilk olarak kullanıcılara avantajlar sunarak yatırım fırsatı gösteriyor. İndirilen uygulamaya yatırım yapan kişiler, daha sonra uygulama tarafından “çekim için belirli miktar daha yatırın” uyarısı alıyor. Mağdurlar bu miktarı yatırsalar bile daha sonra hesaplarına ulaşamıyor. 

İlgili Haberler