Ali Koç'tan çok iddialı teknik direktör çıkışı

Ali Koç'tan çok iddialı teknik direktör çıkışı
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün yeni teknik direktörü Jorge Jesus'un imza töreninde Sarı-Lacivertli taraftarları yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

İşte Ali Koç''un gündem yaratan konuşmaları:

"Bizi izleyen tüm taraftarlarımıza, basın mensuplarına, yöneticilerimize, herkese hoş geldiniz diyorum. Burada önemli bir imza töreni için bulunuyoruz. Ben çok az konuşacağım. Hocamız konuşmalı. Zor bir karar benim için, bizim için. Ancak; bu karar Nisan ya da Mayıs ayında alınan bir karar olmadı. Sezonu istediğimiz gibi bitiremedik. İsmail Kartal ile başarılı olsak da sezonu 2. sırada bitirmemiz hedeften uzak kaldığımız anlamında. İsmail Hoca''ya teşekkür ederim. Ama asıl teşekkürü kongre üyelerinin önünde yapacağız."

AYRILDIKTAN 4 GÜN SONRA KONUŞTUK

"Geldiğimiz nokta itibarıyla imkanlarımızın el verdiği çerçevede dünya çapında kendini kanıtlamış hoca hedefimizi açık açık paylaşmıştık. İsmail Kartal ile konuşmuştuk. Bu konuyu ifade etmiştim. Alternatiflerden biriyle hocamız Kartal çalışacaktı. O da önemliydi. Benfica''dan ayrıldıktan 4 gün sonra Jesus ile konuştuk. Kendisi o dönem futbol dahi konuşmak istemiyordu."

"Diğer aday olgunlaşıyordu. Ama futbol bu. Her şey değişebiliyor. Daha sonra Jesus ile görüşmelerimiz arttı. Sıklaştırdık. Mayıs ayının başlarına doğru daha somutlaşmaya başladı. Meğerse hocamız Slavia Prag maçından itiberen takımı incelemeye başlamış. Tabii biz bunlardan çok sonra haberdar olduk. Kimyamız uyuşuyor. Fenerbahçe''nin tarihi, büyüklüğü, tekrar şampiyon olma ve tarih yazma düşüncesi hocamızın ilgisini çekiyor. Dünya çapında, bir Türk takımının getirebileceği en üst seviye hocanı getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün burada huzurunuzda olmaktan son derece mutlu ve memnunuz. İnşallah gelecek sezon her kulvarda başarılı olacağız. Diğer takımlarla ilgili daha sonra açıklamalarımız olacak."

ÇOK FAZLA TALİBİ VARDI

"Hocamızın istatistiklerini konuşmaya gerek yok. Ama her zaman 2 puan averajının üstünde olduğu görülüyor. Hocamız, bizim beklentimizi, hedeflerimizi biliyor ve tanıyor. Bu işimizi kolaylaştırdı. Çok fazla talibi vardı. Kendisi bize hiç renk vermedi. Bütün fırsatları inceledikten sonra ülkemizin 100. yılında Fenerbahçe''yi çalıştırmaya karar verdi."

"Kendisi 3 gündür burada. Stadı, tesisleri gezdi. Çok önemli geri dönüşler yaptı. Fenerbahçe''nin imkanlarını beğendi. Samandıra, otobüs, duvarlarda olması gereken şeyler. Makinelerin konumundan tutun, duvardaki fotoğraflara kadar pek çok konuda bize ev ödevlerini verdi. İnşallah biz de geri kalanlarını tamamlamayı arzu ediyoruz."

İlgili Haberler