Fenerbahçe bu hafta da kazanamadı

Fenerbahçe bu hafta da kazanamadı
Başakşehir karşısında yenilen sarı-lacivertlilere bir darbe de Kayseri ekibinden geldi. Fenerbahçe Alper Potuk'un son dakika golüyle 1 puana razı oldu.

Spor Toto Süper Lig’de 2. hafta maçında Fenerbahçe, evinde ağırladığı Kayserispor ile 3-3 beraber kaldı.. Sarı-lacivertliler Başakşehir yenilgisinin ardından 3 puan parolasıyla çıktığı Kayserispor mücadelesinde de umduğunu bulamadı.

Maçın ilk yarısı bol gollü ve heyecanlı geçti. İlk gol konuk takım Kayserispor’dan geldi. Brezilyalı golcü Welliton 27. dakikada fileleri sarstı. Fenerbahçe bu gole o kadar çabuk verdi ki, sarı-kırmızılılar skora sevinemediler bile. Simon Kjaer 30. dakikada frikikten kaydettiği gol ile serbest vuruşlarda da becerisi olduğunu gösterdi: 1-1.

Bu golden sonra golü kaydeden Simon Kjaer 38. dakikada takımını 10 kişi bıraktı. Savunma arkasına atılan topta Danimarkalı stoper, gole giden Welliton’u omzundan çekince direkt kırmızı kart gördü.

10 kişi kalan Fenerbahçe iyi reaksiyon gösterdi ve duran toptan bir gol daha buldu. Ozan Tufan 44. dakikada kafa golüyle fileleri sarstı: 2-1.

Bu sefer gole hızlı cevap veren Kayseri ekibi oldu. Bir duran topta güzel ortayı ilk golün sahibi Welliton değerlendirdi. Hem kendisinin hem de takımının 2. golünü kaydetti: 2-2.

İkinci yarda Kayserispor saldırmak yerine kontrollü oyunu tercih edince denk bir oyun görüntüsü ortaya çıktı. Fenerbahçe, Stoch’un uzaktan şutu ve Skrtel ile tehlikeli pozisyonlar bulsa da golü yakalayamadı. Teknik direktör Dick Advocaat, Fernandao ve Robin van Persie gibi kozlarını ikinci yarıda sahaya sürse de verimli sonuç alamadı.

90. dakikada Kayserispor Ufuk ile gol bulunca sarı-lacivertliler umutlarını yitirdi. 90+4’te sahneye Alper Potuk çıktı. Milli futbolcunun golü sarı-lacivertlilere 1 puan getirdi.

Sarı-lacivertliler Süper Lig’in 3. hafta maçlarında Bursaspor’u konuk edecek.