Art arda dolu ve sağanak uyarısı! Araç sahipleri otoparklara akın etti

Art arda dolu ve sağanak uyarısı! Araç sahipleri otoparklara akın etti
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yarın sabah saatlerinde Trakya kesimi ve İstanbul çevresinde çok kuvvetli yağış ve dolu beklendiği uyarısı yapıldı. İstanbul'da dolu uyarılarının ardından, vatandaşlar araçlarını korumak için kapalı otoparklara akın etti. Beklenen yağışla ilgili İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan da açıklama geldi.

Geçtiğimiz hafta aniden bastıran ve kısa sürede sürücülere zor anlar yaşatan sağanak ve dolu yağışının ardından, Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) bu hafta için de turuncu alarm verdi.

Özellikle Perşembe ve Cuma günü, yurdun batı bölgelerinde etkili olması beklenen kuvvetli yağış ve dolu beklentisi nedeniyle Marmara Bölgesini uyaran MGM, kuvvetli yağıştan kaynaklı gelişebilecek sel ve su baskını ihtimallerine karşı da vatandaşları uyardı.

VALİLİK DE UYARDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya beklenen yağışla ilgili uyarılarda bulundu.

Yerlikaya, “Yarın sağanak yağışa dikkat. Perşembe sabah saatlerinden itibaren ilimiz genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Kıymetli İstanbullular, lütfen tedbiri elden bırakmayalım” dedi.

İstenbul Valiliği’nin internet sitesinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre yarın (8 Ekim Perşembe) sabah saatlerinden itibaren il genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiği duyuruldu.

İstanbul'da tahmin edilen hava sıcaklıkları ise şu şekilde:

8 Ekim Perşembe- Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı; en düşük 23, en yüksek 24 derece.

9 Ekim Cuma- Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı; en düşük 18, en yüksek 20 derece.

10 Ekim Cumartesi- Sağanak Yağışlı; en düşük 18, en yüksek 20 derece.

11 Ekim Pazar- Parçalı Bulutlu; en düşük 17, en yüksek 22 derece.