Fenerbahçe-Erzurumspor 2-2 (Maç özeti)

Fenerbahçe-Erzurumspor 2-2 (Maç özeti)
Kötü gidişatın ardından hoca değişikliğine giden ve takımın başına Ersun Yanal'ı getiren Fenerbahçe, Süper Lig'in 16. haftasında Erzurumspor ile berabere kaldı.

Tarihinin en kötü sezonlarından birisini geçiren ve takımın başına Ersun Yanal'ı getiren Fenerbahçe, Ülker Stadı'nda Erzurumspor'u konuk etti. Fenerbahçe, 2-0 öne geçtiği mücadelede üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı.

Fenerbahçe'nin 18. dakikada Ayew ve 27. dakikada Skrtel'den geldi. Erzurumspor'a 1 puanı getiren goller ise 48. dakikada Emrah Başsan ve 90+2. dakikada Thy'den geldi.

MAÇ ÖZETİ

Fenerbahçe, 7. dakikada Slimani ile gole çok yaklaştı. Ceza sahasında bir anda topla buluşan Slimani, sol ayağıyla plasesini vurdu, top az farkla auta çıktı.

11.dakikada İsla'nın ortasında çabuk davranarak topla buluşan Valbuena, pasını boş durumda olan Slimani'ye çıkardı. Kale dibinde topla buluşan Cezayirli futbolcu, Valbuena'nın ''al da at'' pasını değerlendiremedi ve topu kale dibinden farklı bir şekilde auta gönderdi.

SARI KART | Erzurumspor'da Lokman Gör, 14. dakikada maçın ilk sarı kartını gören isim oldu.

Eljif Elmas, Mehmet Ekici'den aldığı pasta harika bir ara pas attı ve topu İsla ile buluşturdu. Şilili futbolcu bekletmeden ortasını açtı. Arka direkte harika yükselen Ayew, topu ağlara gönderdi. Fenerbahçe'yi BB Erzurumspor karşısında 1-0 öne geçiren Andre Ayew, ligdeki 4. golünü kaydetti.

Valbuena'nın kullandığı köşe vuruşunda harika yükselen Martin Skrtel, takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti. Art arda gelen gollerin ardından Ersun Yanal, büyük sevinç yaşadı.

Erzurumspor, şu dakikaya kadar Fenerbahçe karşısında etkin bir görüntü ortaya koyamadı. Erzurumspor, ilk 35 dakikada şut, orta ve korner kullanamadı.

Fenerbahçe'de Valbuena 35. dakikada kaleyi yokladı. Hasan Ali'nin sol açtığı ortaya sert bir vole vuran Fransız yıldızın şutu iki hamlede Sehic'te kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarı başladı...

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ Erzurumspor iki değişiklikle başladı. Kone ve Özer Hurmacı kenara geldi, Emrah Başsan ile İbrahim Akdağ oyunda.

Erzurumspor ikinci yarının hemen başında Sunu ile gole çok yaklaştı. Sunu, 46. dakikada takımının ilk şutunu atan isim oldu. Harun zorlanmadan topu kontrol etti.

İkinci yarıda oyuna giren Emrah Başsan farkı 1'e indirdi. Sol kanattan topla buluşan Sunu, topu ceza sahasında boşta olan Emrah'a çevirdi. Gelen topa şık bir vuruş yapan Emrah Başsan skoru 2-1'e getirdi.

53.dakikada Slimani, Valbuena ile paslaştıktan sonra tehlikeli bölgeye doğru hareketlendi. Sol çaprazda topla buluşan Valbuena, içeriye doğru ortaladı. Müsait durumda bulunan Slimani'nin vuruşu kötü olunca Fenerbahçe önemli bir pozisyondan yararlanamadı.

58. dakikada Mehmet Ekici, Erzurum kalesine beklenmedik bir anda sert bir şut gönderdi. Ekici'nin sürpriz şutunda kaleci Sehiç, zorlukla uzandı, top auta gitti.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | Fenerbahçe'de 67. dakikada Ersun Yanal ilk hamlesini yaptı. Mehmet Ekici yerini Benzia'ya bıraktı.

70. dakikada Fenerbahçe, 3. gole çok yaklaştı. Benzia'nın ara pasıyla savunma arkasına sarkan ve kaleci Sehic'le karşı karşı kalan Ayew, topu Bosnalı kaleciye nişanladı ve net pozisyondan yararlanamadı.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | 72. dakikada Valbuena'nın yerine Barış Alıcı oyuna dahil oldu.

SARI KART | 81. dakikada Egemen Korkmaz, Mehmet Topal'a yaptığı müdahelenin ardından sarı kart gördü.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | 82. dakikada BB Erzurumspor'da Erhan kenara gelirken, Lennart Thy oyuna dahil oldu.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | 88. dakikada Ayew'in yerine Diego Reyes oyuna girdi.

90+2. dakikada Erzurumspor Thy ile 2-2'yi buldu ve mücadele sona erdi.

İlgili Haberler