Fenerbahçe mucize peşinde

Fenerbahçe mucize peşinde
Süper Lig'in 42.haftasında Hes Kablo Kayserispor ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda oynanacak maçta hakem Halil Umut Meler görev yapacak. Sarı lacivertli takıma, şampiyonluk için Kayserispor'u yenmesi ve Beşiktaş ile Galatasaray'ın son maçlarında sahadan puansız ayrılmaları gerekecek. Sarı kırmızılılar ise zorlu maçtan en az bir puan alması halinde Gençlerbirliği maçının sonucundan bağımsız olarak ligde kalacak.

Fenerbahçe, Süper Lig''in son haftasında Hes Kablo Kayserispor''a konuk olacak. Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı''nda saat 20.30''da başlayacak olan mücadeleyi hakem Halil Umut Meler yönetecek.

İKİ TAKIMIN MUHTEMEL 11’LERİ:

KAYSERİSPOR: Doğan, Kvrzic, Attamah, Kolovetsios, Paz, Behich, Lennon, Muhar, Avramovski, Henrique, İlhan

FENERBAHÇE: Harun, Nazım, Serdar, Szalai, Caner, Gustavo, Ozan, Mert Hakan, Sosa, Pelkas, Valencia

KAYSERİ''DE 3 EKSİK VAR

Hes Kablo Kayserispor''da Miguel Lopes, Gustavo Campanharo ve Anton Maglica sakatlıkları nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek.

FENERBAHÇE''DE ÖNEMLİ EKSİKLER

Fenerbahçe''de sakatlıkları bulunan Mesut Özil, İrfan Can Kahveci, Sadık Çiftpınar ve Diego Perotti''nin yanı sıra sarı kart cezalısı Gökhan Gönül, takımını yalnız bırakacak. Sakatlıklarını atlatan Altay Bayındır ve Nazım Sangare ise kadroya alındı.

FENERBAHÇE NASIL ŞAMPİYON OLUR?

Fenerbahçe''nin şampiyon olabilmesi için Kayserispor''u yenmesi ve rakipleri Beşiktaş ile Galatasaray''ın mücadelelerini kaybetmesi gerekiyor.

Ligde 41 puana sahip Hes Kablo Kayserispor ise zorlu maçtan en az bir puan alması halinde Gençlerbirliği maçının sonucundan bağımsız olarak ligde kalacak. 

TARİHE GEÇEN SONUÇLAR

Fenerbahçe, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden ikisini Kayserispor karşısında elde etti.

Sarı-lacivertli takım, 1994-1995 sezonunda, 20 Kasım 1994''te cezası nedeniyle İzmir''de yaptığı maçta 8-1, 2004-2005 sezonunda 20 Şubat 2005''te İstanbul''da yapılan maçta da 7-0 galip gelerek, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden ikisine imza attı.