Fernando Alonso'yu yarış dışı bırakan trajikomik olay ortaya çıktı. Yarıştan çekilmek zorunda kalmıştı

Fernando Alonso'yu yarış dışı bırakan trajikomik olay ortaya çıktı. Yarıştan çekilmek zorunda kalmıştı
Formula 1'de sezonun ilk yarışı olan Bahreyn Grand Prix'ine 9. sırada başlayan Alpine pilotu Fernando Alonso, fren sorunu yaşayarak yarışa veda etmişti. İspanyol pilotun yarıştan çekilmesinin trajikomik nedeni de belli oldu. Araçta yapılan incelemeler sonucunda fren soğutma kanalının içerisine sandviç poşeti kaçtığı anlaşıldı.

Webtekno''da yer alan habere göre, 2021 Formula 1''in ilk yarışı olan Bahreyn Grand Prix''sinde kazanan Mercedes pilotu Lewis Hamilton oldu. 2 yıl aradan sonra 2021 Formula 1 sezonuna iddialı başlayan Fernando Alonso''nun ise başına gelmedik kalmadı. İspanyol pilotun yarıştan çekilme nedeni de ortaya çıktı.

SANDVİÇ POŞETİ KAÇTIĞI ANLAŞILDI

Bahreyn GP''sinde yer alan Alonso, fren soğutma kanalında yaşanan sorun nedeniyle yarışı bırakmak zorunda kaldı. Frenleri gittikçe ısınmaya başlayan ve aracını pit stop’a çekmek zorunda kalan talihsiz pilotun aracında yapılan incelemeler sonucunda fren soğutma kanalının içerisine sandviç poşeti kaçtığı anlaşıldı.

"BİRAZ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM"

Alonso, yaşanan aksiliğin sandviç poşeti yüzünden kaynaklandığını öğrendikten sonra hayal kırıklığına uğradığını belirtti. Alonso, "Yarıştan çekilene kadar her şey çok eğlenceli ve keyifli gidiyordu. Eski meslektaşlarımla yaşadığımız çekişmeli mücadelelerden gerçekten zevk alıyordum. Damalı bayrağı göremediğim için biraz hayal kırıklığına uğradım.” diye konuştu.

ÇENESİNİ KIRMIŞTI

2018 yılında Formula 1’deki son yarışına katılan İspanyol pilot Fernando Alonso, tam 2 yıl sonra Alpine takımı ile birlikte pistlere geri döndü. Formula 1''e 2 yıl aradan sonra geri dönen başarılı pilot, geçtiğimiz aylarda bisikletten düşerek çenesini kırmıştı.

İlgili Haberler