"FETÖ'cüyüm" diyerek teslim olan yüzbaşı açığa alındı

"FETÖ'cüyüm" diyerek teslim olan yüzbaşı açığa alındı
FETÖ örgütüne üye olduğunu itiraf eden Yüzbaşı Burak Akın idari inceleme kapsamında açığa alındı.

Genelkurmay Başkanlığı, 15 Temmuz'da Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in koruma subayı olan ve darbe girişimi sırasında yaralandığı gerekçesiyle 'gazi' unvanı verilen Yüzbaşı Burak Akın hakkında, 'FETÖ' itirafçısı olmasının ardından soruşturma başlattı. Burak Akın soruşturma kapsamında açığa alındı. 

İFADESİNDE NE SÖYLEMİŞTİ?

'FETÖ' üyesi olduğunu söyleyerek Ankara Emniyet Müdürlüğüne teslim olan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in koruma subayı yüzbaşı Burak Akın, "yakalanacağını anlayınca teslim olmaya karar verdiğini" bildirdi. Akın, askeri lisede hazırlık okurken kendisine kod adı kullanmak gerektiğinin söylendiğini belirterek, FETÖ içinde "Cenk" kod adını kullandığını söyledi.

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek emniyete giden Akın, buradaki ifadesinde, "Geçmişte Fetullah Gülen cemaati olarak tanıdığım, şimdi terör örgütü olarak gördüğüm yapılanma hakkında bildiklerimi ve yaşadıklarımı anlatmak istedim. Geçmişte bu yapılanma içerisinde yer aldığım için pişmanım, örgütün gerçek yüzünü görmemiştim. Geçmişte yaşadıklarım ile 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşadıklarım beni sürekli rahatsız ediyordu. 15 Temmuz, ülkemize en büyük ihanetin yapıldığı geceydi. Uzun zamandır ifade vermek istiyordum ancak cesaret edemiyordum." beyanını verdi. Akın, 1996'da Adana'da gittiği Işık Dershanesi aracılığıyla kendisine ulaşan Ali adlı kişinin, derslerinde yardımcı olabileceğini söyleyerek, kaldığı üniversite evine davet ettiğini söyledi.

İlgili Haberler