FETÖ'nün 'il ablaları'na operasyon

FETÖ'nün 'il ablaları'na operasyon
Konya merkezli 15 ilde FETÖ/PDY 'Kadın ve öğrenci evleri' yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda, örgütün 'il ablası' olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 16 kadından 6'sı tutuklandı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 'Kadın ve öğrenci evleri' yapılanmasına yönelik, örgüte kadın öğrenci temin eden ve himmet parası toplayan, örgütün il ve eyalet sorumluları, eğitim kurumları genel sorumlusu, sorumlu yardımcısı, bölge ve örgüt evlerinden sorumlu olduğu ileri sürülen 28 kadın hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 

"İL ABLASI'

Geçen 14 Kasım günü 15 ilde daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı yapılan operasyonda 16 kadın gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadınların çoğunluğunun FETÖ/PDY'nin özel okullarında öğretmenlik yaptığı, buralarda örgüte öğrenci temini ve himmet topladıkları öne sürüldü.

Gözaltına alınan şüphelilerden 4 kadının örgütün, 'Bylock' adlı haberleşme programını kullandıkları, örgütte il ablası konumunda olan kadın şüphelilerin eşlerinin de örgütün bölge ağabeyleri olduğu iddia edildi. Konya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'nde yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen 16 kadından 6'sı tutuklandı, 10'u adli ve kontrol ve yurtdışı çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.