FETÖ kumpaslarını savunan Adem Çevik "Anayasa'ya devletin dini İslam'dır" yazılsın dedi!

FETÖ kumpaslarını savunan Adem Çevik "Anayasa'ya devletin dini İslam'dır" yazılsın dedi!
FETÖ'nün kumpaslarını savunan Adem Çevik'ten laikliğe karşı bir çıkış geldi. Çevik, Anayasa'ya "Devletin dini islamdır" maddesinin getirilmesini savundu.

İki yıl önce "İstanbul Sözleşmesi, İstanbul’un fethinin intikamıdır. İslam dünyasına yönelik de bir tehdittir" ifadeleriyle gündeme gelen Adalet Platformu Başkanı ve Türkiye Aile Meclisi Sözcüsü Adem Çevik, yeni bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet''in aktardığına göre, 18 Mart’ta 81 ildeki tüm camilerde fiili dua ve basın açıklamasına davette bulunan Çevik, Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasasının değiştirilmesi gerektiğini savunarak, anayasaya “devletin dini İslam''dır” ilk maddesinin yazılmasını söyledi.

"''DEVLETİN DİNİ İSLAM''DIR'' İLK MADDESİYLE...."

Sosyal medyadan yazılı bir açıklamada bulunan Çevik, şunları kaydetti:

"İşe IMF''yi kovarak başladık, İstanbul Sözleşmesi iptaliyle devam ettirildi. İnşaallah DSÖ, NATO vb. emperyalist işgalci kuruluşlara ve kurumlarına defol diyerek devam etmeliyiz. Sömürge ülkelerinde uygulanan FULBRIGHT Sözleşmesi''ni de çöpe atarak, eğiterek çocuklarımızı gençlerimizi mankurtlaşmaktan kurtarmalıyız.

Bu minvalde fıtrata, hukuka inancımıza aykırı olmayan önce adalet ve önce insan şiarıyla adil bir anayasa ve bin yıllık devletin kuruluş felsefesinde yazdığı ve uygulandığı gibi ''devletin dini İslam’dır'' ilk maddesiyle yerli milli anayasa yapılmalıdır. Konuyla ilgili can, akıl, nesil, din, mal emniyeti öncelikle adil bir anayasa adil bir dünya mümkün.

18 Mart Cuma günü 81 ilde tüm camilerde fiili dua basın açıklamasına davet ediyoruz.

İstanbul ile beraber Türkiye ve insanlık işgalden kurtulmalıdır!"

ADEM ÇEVİK''İN İCRAATLARI...

Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt hakkında 27 Nisan e muhtırası ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunarak soruşturma açılmasını sağlayan Adalet Platformu Sözcüsü Adem Çevik, sıra dışı eylemlere imza atan bir isim olarak biliniyor. Bugüne kadar sayısız dilekçelerle yüzlerce kişi hakkında suç duyurusunda bulunan Çevik, Türkiye''nin gündemini sarsan önemli davaların başlatıcısı oldu.

Çevik, eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve üç kuvvet komutanının Hasdal''daki tutuklu askerleri ziyaret etmesi hakkında soruşturma açılmasını sağladı. Başbuğ''un Yüce Divan yerine Özel Yetkili Mahkeme''de yargılanmasında da Çevik''in Yargıtay''a verdiği dilekçe etkili oldu.

İlgili Haberler