FETÖ'ye kök söktüren Emniyet Müdürü Turgut Aslan'ı 15 Temmuz'da böyle infaz etmek istemişlerdi. İşte Vatanını sevmenin bedeli!

FETÖ'ye kök söktüren Emniyet Müdürü Turgut Aslan'ı 15 Temmuz'da böyle infaz etmek istemişlerdi. İşte Vatanını sevmenin bedeli!
15 Temmuz hain darbe girişiminde FETÖ’cüler tarafından başından vurulduktan sonra öldü diye bırakılan ama daha sonra hayata tutunan Emniyet Terörle Mücadele eski Daire Başkanı Turgut Aslan darbenin yıldönümünde açıklamalarda bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) eski Daire Başkanı Turgut Aslan, FETÖ’nün hedefe koyduğu kişilerin başındaydı.

Darbe girişiminden önce FETÖ’ye ilişkin kapsamlı bir rapor hazırladı. Bu rapor mahkemelerde delil olarak kullanılmaya başlandı. Örgütün yayın organlarında ardı ardına kendisine ilişkin gerçekleri yansıtmayan haberler yayımlanmadı, hakkında 250’den fazla dava açıldı.

 

 

 

BAŞINDAN VURULDU ÖLDÜ DİYE BIRAKILDI

15 Temmuz’da Jandarma Genel Komutanlığı’nda darbecilerin rehin aldığı Aslan, başından ağır yaralandı. Öldü diye bırakılan Aslan’ın korumasıysa başından vurularak şehit edildi. Geçirdiği operasyonlarla hayata tutunan Aslan, 103 gün sonra komadan çıktı, beş ay sonra tam olarak gözlerini açabildi. Aslan, daha sonra yaptığı açıklamasında “15 Temmuz için FETÖ’nün ihanetine kanıt aranıyorsa kanıt benim” ifadelerini kullanmıştı.

Aslan’a 15 Temmuz’da milli irade ve demokrasiyi savunmak için gösterdiği kahramanca mücadeleden ötürü Devlet Övünç Madalyası verildi.

"Gazi Başkan" Turgut Aslan, darbe girişimi gecesi ve sonrasında yaşadıklarını ise şöyle anlattı.

5 BEYİN AMELİYATI GEÇİRDİ, 5 AY KOMADA KALDI

Aslan, 15 Temmuz akşamı helikopterleri havada gördüğü ilk an anormal bir şey olduğunu fark ettiğini belirtti.

Darbecilerin kendisini ve korumasını alıkoyduktan sonra gözlerini bantlayıp ellerini bağladıklarını anlatan Aslan, "Ateş ettiler. Korumam şehit oldu. Benim kafama da 2 el ateş ettiler. Ben orada yaralandım. Duvarın dibinde beni bulduklarında kelime-i şahadet getiriyormuşum. Ondan sonra Gazi Üniversitesi Hastanesi''ne götürülmüşüm. 5 defa beyin ameliyatı olup 5 ay komada yatmışım." diye konuştu.

"UYANDIĞIMDA ''BAŞARILI OLDULAR MI'' DİYE SORDUM"

Uzun bir tedavi sürecinin ardından gözünü ilk açtığında "o gecenin" akıbetini merak ettiğini aktaran Aslan, "Uyandığımda, ''Fetullah Gülen başarılı oldu mu?'' diye sordum. ''Gülen başarılı olduysa halk ve demokrasi kaybetti, başarısız olduysa halk ve demokrasi kazandı'' dedim." ifadelerini kullandı.

Aslan, uzun süre hastanede kaldığını, yaşadığı zorlu tedavi sürecinin ardından sağlığına tekrar kavuşmak için sık sık yürüyüş yaptığını söyledi.

"FETÖ''NÜN TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞU RAPORUNU ARKADAŞLARIMLA HAZIRLADIK"

TEM Daire Başkanı olarak görev yaparken FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve beraberindekilerin adım adım takibinin yapılması için talimat verdiğini ifade eden Aslan, "Her yaptığının mercek altına alınması talimatını verdim, sonrasında dairedeki arkadaşlarla beraber hazırladığımız 60 sayfalık rapor üzerine mahkemeler karar verdi, Yargıtay onayladı. FETÖ silahlı terör örgütü oldu." dedi.

Aslan, hazırladıkları raporun FETÖ hakkında hazırlanan iddianamelerin temelini teşkil ettiğini dile getirdi.

BUGÜN FETÖ OLUR, YARIN BAŞKA BİR ÖRGÜT"

Güvenlik güçlerinin FETÖ ile mücadelesine işaret eden Aslan, şunları kaydetti:

"FETÖ hala bitmedi, o biter başka biri devralır, mücadele etmeyi bırakmamak lazım. Bugün FETÖ olur yarın başka bir örgüt olur. Dikkat etmek lazım. Terörle mücadele bitmez. Türkiye Cumhuriyeti bizim için bir kalkan gibi. Çok paranız olabilir ama devletiniz yoksa mahvolursunuz."

"FETÖ GİDER, BAŞKA BİRİ GELİR"

FETÖ ve diğer terör örgütleriyle mücadelenin başarılı bir şekilde sürdüğünü de işaret eden Aslan, "Başarılı ama devam etmek lazım. FETÖ gider, başka biri gelir. Bu mücadele bitmez." diye konuştu.

Turgut Aslan''ın bu mücadelesi 15 Temmuz''un yıldönümünde sosyal medyada gündem oldu.