Feyzioğlu: "Benim gibi düşünmüyorsanız vatanı sevmiyorsun ukalalığından vazgeçsin"

Feyzioğlu: "Benim gibi düşünmüyorsanız vatanı sevmiyorsun ukalalığından vazgeçsin"
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Kocaeli'de yaptığı bir konuşmada, "Benim gibi düşünmüyorsanız vatanı sevmiyorsun ukalalığından vazgeçsin, Benden değilsen cahilsin benden değilsen hainsin saçmalığını da bıraksın, bu vatan hepimizin" dedi.

Kocaeli Barosu'nu ziyaret eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir, Antalya Baro Başkanı Zafer Köken ve baro üyeleri eşlik etti. Burada bir basın toplantısı gerçekleştiren Feyzioğlu, "16 Nisan 2017'deki referandumda yargı erkini, siyasi iktidarın telkin, tavsiye ve denetimine açan düzenlemeyi artık kaldırma zamanımız gelmiştir. Bu düzenlemenin varlığından siyasi iktidarın da en azından konuya hakim olanların hoşnut olduğunu düşünüyorum. Çünkü papazın biri için bir devlet başkanı çıkar anayasanızı size gösterir 'tahliye etmezsen sana yaptırım uygulayacağım' der. O anayasaya göre yargının en önemli kurulu HSYK'ya söz hakkı yok diyemezseniz, 'serbest bırak' diye size her türlü yaptırımı uygulamakla tehdit eder. Bunları gördük." dedi.

Gelecek seçimlere ilişkin de değerlendirmede bulunan Feyzioğlu, "Demek ki bizim haydi bakalım tüm bu vatanı sevenler bir araya gelsin, 'Benim gibi düşünmüyorsanız vatanı sevmiyorsun' ukalalığından vazgeçsin, 'Benden değilsen cahilsin benden değilsen hainsin' saçmalığını da bıraksın, bu vatan hepimizin. Önce şu sistemi hep birlikte bir değiştirelim. Aynı anda da bu sistemi değiştirecek hakim, savcı, avukatlarımızı ve onları yetiştiren hukuk fakültelerimizi derleyelim toparlayalım, zincirlerimizi kıralım yapabileceğimize ben eminim" ifadelerini kullandı.