Fındık fiyatları ne kadar? Fiyat listesi

Fındık fiyatları ne kadar? Fiyat listesi
Fındık fiyatlarına yeni düzenleme geldi. Peki, fındık fiyatı kilogramı ne kadar oldu? TMO, 1 Kasım'dan itibaren 1. kalite levent fındığının kilosunu, Giresun fındığının kilosunun ne kadar olduğunu açıkladı...

Fındık fiyatları ne kadar? Fiyat listesi

Fındık alım fiyatları ilgili son dakika açıklama geldi. Erdoğan, yeni dönem için fındık fiyatlarına gelen düzenlemeyi dün Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıkladı. Fındık alımlarına ilişkin açıklamada bulunan Erdoğan, "TMO ile 1 Kasım 2018 tarihinden itibaren kalite fındığın kilosunu 14 liradan, Giresun kalite fındığın kilosunu da 14,5 kilodan almaya başlayacağız. Kayıtlı fındık alımlarında 2 lira da destekleme ödemesi yapıyoruz" dedi. Peki fındık fiyatı kilogramı ne kadar oldu? 1. kalite levent fındığı ve Giresun fındığının kilosu ne kadar? En çok merak edilen haberin detayları... 

FINDIK FİYATLARI NE KADAR OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fındık fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklama şöyle; 
"Şimdi işte gündemimizde bir fındık meselesi var. büyük önem taşıyor. Ben de o bölgenin insanıyım. Gerçi Rize’de artık fındık yok ayrı mesele de, samsun ordu Trabzon düzce vesaire buralarda fındık var. ülkemizin yıllara göre değişmekle birlikte yaklaşık 2 ila 3 milyar dolar düzeyinde bir fındık ihracatı var. bunun için fındık üreticilerimizi de desteklemeye büyük önem verdik. 

Ben aklı selim ile hareket ettiğine inandığım milletime ve fındık üreticisi kardeşime sesleniyorum. Geçtiğimiz yıl fındık fiyatlarının düşük seyretmesi üzerine, müdahale alımı yoluna gittik biz. Bu şekilde 10 ila 1,5 lira fiyatla 143 bin ton fındık alımı gerçekleştirdik. Bu yıl ise rekolte düşük olmakla birlikte kalite oldukça iyi gözüküyor. Fındık fiyatlarının yine düşmeye başlaması üzerine TMO’yu son anda biz dedik ki bir kez daha devreye sokalım. Çünkü alavereciler var. Onlar geliyor benim fındık üreticisi kardeşimi köşeye sıkıştırıp elinden mahsulü alıyor. 

find.jpg

HANGİ FINDIK NE KADAR

Şimdi TMO ile 1 Kasım 2018 tarihinden itibaren kalite fındığın kilosunu 14 liradan, Giresun kalite fındığın kilosunu da 14,5 kilodan almaya başlayacağız. Kayıtlı fındık alımlarında 2 lira da destekleme ödemesi yapıyoruz. TMO’nun stoklarına geliyorum şimdi bu stoklardan da 10 bin ton fındığı FİSKOBİRLİK’e teminat karşılığı vererek bu kurumumuzu da ayrıca desteklemiş oluyoruz. Bu müjdeyi fındık üreticilerimize, ihracatçılarımıza buradan ilk defa açıklamış oluyorum. 


Fındık fiyatlarıyla ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.