Fındıkçıların istediği olmadı!

Fındıkçıların istediği olmadı!
Fındık üreticileri fiyatların erken açıklanmasını ve 24 TL olmasını istemişlerdi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan partisinin il başkanları toplantısında fındıkçıların beklediği rakamın altında bir fiyat açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Gündeme ilişkin açıklamalar yapan Erdoğan, üreticilerin merakla beklediği fındık fiyatlarına da değindi.

"Fındık üreticisine 8,5 milyar lira destekleme ödemesi yaptık" diyen Erdoğan "Fırsatçılar devreye girince TMO vasıtasıyla müdahale ettik, fiyatlar olması gereken seviyelere çıktı. Bu yıl yüzde 50 randıman esasına göre Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat  17 lira, Levant kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat 16,5 lira" şeklinde konuştu.

"24 LİRA OLSUN"

Geçtiğimiz hafta Tüm Köy Sen yaptığı basın açıklamasında 1 dekar fındık bahçesi tesis etme, 1 dönüm fındık üretim maliyeti ve hasat maliyetleri başta olmak üzere maliyet hesabı çıkamıştı. Bir kilo fındığın maliyetini 16.18 TL olduğunu belirten Tüm Köy Sen Ordu Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Zengin, kâr payı, geçim standartı gibi haklar da eklendiğinde fındık için fiyatın en az 24.78 TL olması gerektiğini söylemişti.