Bakan karantinadayken, Başbakan gece kulübünde. Finlandiyalılardan tepki yağdı

Bakan karantinadayken, Başbakan gece kulübünde. Finlandiyalılardan tepki yağdı
Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’in, Kovid 19’testi pozitif çıkan Dışişleri Bakanı Pekka Havisto ile gece kulübünde görülünce ülkede gündem oldu. Finlandiyalılar sosyal medyadan büyük tepki gösterdi. 

Finlandiya Dışişleri Bakanlığı  tarafındna yapılan açıklamada Bakan Haavisto’nun Kovid 19’a yakalandığını ve bakan ile temas halinde olan tüm çalışanların da evde kalması gerektiğine dair bir de mesaj gönderdi.

Finlandiya basının da bu duruma yer verdi. Ayrıca söz konusu kişilerin başka kişilerle temastan kaçınmaları gerektiği de vurgulandı.

Ancak aynı haberde 36 yaşındaki Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’in sabaha kadar bir gece kulübünde eğlendiği ve Marin’in bir gece kulübünde çekildiği fotoğrafa da yer verildi.

Başbakan Sanna Marin’in Dışişleri Bakanı Haavisto’nın pozitif çıktığı gün tüm uyarılara rağmen gece kulübünde sabaha kadar eğlenmesi büyük tepkilere yol açtı.

“Savaş çıkarsa ve Sanna bardaysa tanrı yardımcımız olsun”

Sosyal medyada da vatandaşlar tarafından büyük bir eleştiri yapmuruna tutulan Başbakan Sanna Marin’in bu durumu karşısında bir kullanıcı “Ülkenin başbakanının cep telefonu yanında yoktu ve ulaşılamıyor. Savaş çıkarsa ve Sanna bardaysa Tanrı yardımcımız olsun" ifadelerini kullandı.

“Kişisel telefonunu yanına almış”

Başbakan Sanna Marin çıkan haberler karşısında açıklama yaptı. Bakanlık tarafından atılan mesajı görmediğini ve gece kulübüne gittiği için de sadece yanına kişisel telefonunu aldığını açıkladı.

Marin ayrıca, kulüpteyken Haavisto’nun kendisini arayarak durum hakkında bilgi verdiğini, ancak Haavisto ile yakın temasta olmadığı için evde kalma gereksinimi duymadığını söyledi.

“Bir test daha yaptıracağım”

Başbakan Marin tüm olanlar karşısında hızlıca test yaptırdığını ve test sonucunun negatif çıktığını açıkladı. “Yarın bir test daha yaptıracağım” diyen Marin, ikinci test sonucu çıkana kadar başkalarıya temastan kaçınacağını da söyledi.

İlgili Haberler