Flaş... Flaş... Bilim Kurulu'nun sokağa çıkma yasağı aldığı iki karar, Erdoğan'ın masasında

Flaş... Flaş... Bilim Kurulu'nun sokağa çıkma yasağı aldığı iki karar, Erdoğan'ın masasında
Bilim Kurulu’nun normalleşmeye geçilmeden önceki korona ile mücadele sürecinde bir ay boyunca her gün sokağa çıkma yasağı tavsiyesinde bulunduğu ortaya çıktı. Kurulun normalleşme aşamasına geçildikten sonra vaka sayılarının artış göstermesi nedeniyle aynı tavsiye kararını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğu öğrenildi.

 

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ - Özel Haber

Korona virüsün Türkiye’ye sıçramasının ardından salgına karşı en yoğun mücadelenin verildiği dönemlerden biri olan Nisan ayında Bilim Kurulu’nun bir ay boyunca her gün sokağa çıkma yasağı uygulanması yönünde bir tavsiye kararı aldığı öğrenildi.

Söz konusu karara Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da destek verdiği belirtilirken, kararın ekonomik nedenlerle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından uygulanmadığı öne sürüldü. Kurulun aldığı bir ay boyunca sokağa çıkma yasağı kararına kabine içerisinden de itirazlarda bulunulduğu ifade edildi.

BİLİM KURULU ERDOĞAN'A İKİ YENİ ÖNERİ SUNDU

Diğer yandan normalleşme adımlarının atılmasıyla vaka sayılarında yeniden artış gözlemlenmesinin ardından Bilim Kurulu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iki ayrı karar sunduğu belirtildi. Kurulun ya bir aylık ya da yine hafta sonları olacak şekilde sokağa çıkma kısıtlamasını öngördüğü öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan  5 Haziran'da alınan sokağa çıkma yasağını Twitter'dan yaptığı açıklama ile iptal etmişti. Erdoğan söz konusu kararı, "farklı sosyal ve ekonomik sonuçları olabileceği gerekçesiyle" aldıklarını ifade etmişti.