Flaş... Flaş... Mahkeme sonrası Ağırel'in avukatından ilk açıklama

Flaş... Flaş... Mahkeme sonrası Ağırel'in avukatından ilk açıklama
Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel, 109 gün sonra hâkim karşısına çıktı. Mahkeme, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel'in tutukluluğunun devamına karar verirken, Barış Terkoğlu için tahliye kararı verdi. Ağırel’in avukatı Ruşen Gültekin, mahkeme çıkışında basın açıklamasında bulundu.

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel'in davası bugün görüldü. Mahkeme, Ağırel, Hülya Kılınç ve Barış Pehlivan'ın tutukluluk halinin devamına karar verirken, Barış Terkoğlu ve diğer iki gazeteciyi serbest bıraktı.

Ağırel'in avukatı Ruşen Gültekin'in mahkeme sonu yaptığı açıklama şu şekilde:

Malum gazeteciler denen bir dava vardı. Bu davanın duruşmasına girdik, 34’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılama başladı. Suçlama, MİT Kanunu 27’nci maddenin, 3 fıkrasının 1’nci cümlesine ait devlet sırlarını ifşa dediğimi madde ile ilgili. Başkan önce sanıkların, daha sonra ise avukatların hikayesini aldı. Bu şekilde devam eden bir süreç oldu. Tüm sanıklar, tarihe geçecek savunmalar yaptı. Bizler de bu suçlamaların doğru olmadığını, yargılamaların yanlış bir temelde yürüdüğünü, her iki suçlamanın da aslında sanıklara uymayacağını anlattık. Mahkeme bizi dinledi, bu savunmalar karşısında tutuklu sanıklardan yarısının tahliyesine karar verildi. Devam edenler Hülya Kılınç, Murat Ağırel ve Barış Pehlivan oldu. Bu da aslında MİT Kanunu’na aykırılık ile ilgili bir durumu ifade ediyor. Mahkeme heyeti bizi dinledi, biz yargıya inanmaya devam edeceğiz. Bu davanın da kötü bir iddianame ile tarihe geçecek bir süreç olacağına inanıyoruz. Soruşturma sırasında Cumhuriyet savcılıklarının büyük hatalar yaptığını söyledik. Buna temel olarak da TCK 277’de siyasilerin, savcıların üzerinde hüküm kurmasına izin verilmiştir. 277’de yapılan değişikliklerle, siyasilerin Cumhuriyet savcılarını serbest bırakması kararlaştırılmıştır. Bu hepimizin özgürlüğü için tehlikelidir. Yarın siz de ben de yargılanırken bu savcı bağımsız değildir. Eskiden yargıyı etkileme suçu vardı ancak FETÖ’cüler bunu kaldırdı. Zaten günümüzde FETÖ yargısının devam ettiğini söylememiz bununla ilgili. Evrensel yargıda, savcılara müdahale edilmesi, yargıyı bağımsız kılmaz. Bu yüzden soruşturmada büyük yanlışlar yapıldı. Siyasi etkiye açıktı. Bu sebepten dolayı kötü iddianame, kötü bir savdı. Bu şu anda yargılama sırasında bizler tarafından bir akla oturtulmuş. Mahkemenin ara günü olmadığından 9 Eylül’e gün verdi.