Frankfurt'taki otomobil fuarı için geri sayım başladı

Frankfurt'taki otomobil fuarı için geri sayım başladı
Dünyanın en büyük otomobil fuarı Frankfurt IAA 12-22 Eylül arası kapılarını tekrar açıyor.

Esat ŞENOL / YENİÇAĞ

Dünyanın en büyük otomobil fuarı Frankfurt Internationale Automobil-Ausstellung (Frankfurt IAA) 12-22 Eylül arası kapılarını tekrar açıyor.

Neden en büyük derseniz çünkü Almanya’da yer alıyor ve Mercedes’in, BMW’nin, Auidi’nin, Volkswagen’in, Opel’in, Porsche’nin, Smart’ın, Mini’nin, Skoda’nın Seat’ın, Bentley’in ve  Lamborgini’nin sahibi olan bir ülkeden bahsediyoruz.

Almanya’da fuar, on binlerce üst düzey zenginin Almanya’ya gelip para saçması demek.

Almanya’daki fuarlar elegance (üst düzey) insanların binlerce Dolarlık takım elbiseleri ve  ayakkabıları ile fuarın açılış saatlerinde Messe Frankfurt ana giriş kapısının olduğu meydana 8-10 caddeden insan selinin akın etmesi ile oluşan sahneye ev sahipliği yapıyor, inanın o atmosferi görünce daha içeriye girmeden kalite algınız değişiyor.

İAA (Internationale Automobil-Ausstellung) 1897’deki prömiyerinden bu yana 120 yıldan fazla oldu. 120 yıldır IAA otomobilin geliştirilmesinde belirleyici bir rol oynadı. 2019’daki sloganı Driving Tomorrow  (Yarını Sürün) olan fuarda yüzlerce etkinlik olacak. Otomobil markaları en üst düzey yöneticilerinin yanı sıra Google, Amazon , IBM, ADAC ve Apple gibi teknoloji devlerinin CEO’larının motor sporlarındaki şampiyon pilotların etkinlikleri ve konferansları olacak.
12-22 Eylül tarihleri 1200 civarı katılımcı yaklaşık bir milyon ziyaretçiye markalar otomotivdeki en yeni modelleri, tedarikçiler ziyarete gelenlere en son mobilete hizmetlerini, teknoloji şirketleri en son teknolojik ürünlerini tanıtacaklar. 

Otomobil artık A noktasından B noktası gitmeye yarayan bir araçtan çıkıp vizyoner bir konsepte, elektromobilteye, alternatif güç sistemleri  ve akıllı şehirlere doğru akan bir trend, heyecan verici hikayeler ve içerikler olan bir platforma dönüşüyor, tıpkı cep telefonu gibi insanların ayrılmaz bir parçası olmaya doğru gidiyor.

Porsche’den Dr. Wolfgang’ın dediği gibi ‘’Önümüzdeki on yılda olacaklar yüzyılda olanlardan daha fazla olacak.’’

IAA Frankfurt Otomobil Fuarı’na bu yıl otomobil devleri Toyota, Fiat Chrysler ve Nissan katılmayacak.

esat-senol2.jpgesat-senol3.jpgesat-senol4.jpg