Fransa, Mali'deki bir askeri üssü daha tahliye etti

Fransa, Mali'deki bir askeri üssü daha tahliye etti
Fransa Mali'de Gossi'den sonra bugün itibariyle Menaka üssündeki askerlerin de geri çekilmeye başladığını duyurdu.

Fransa, Mali ile yaşadığı diplomatik kriz üzerine ülke topraklarında Barkhane Operasyonu kapsamında konuşlu askeri üslerinden birini daha tahliye etti.

Fransa Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, politik ve askeri şartlardaki uzlaşmazlık üzerine 2022 Şubat itibariyle başlanan çekilme kapsamında Gossi''den sonra bugün itibariyle Menaka''daki askerlerin de geri çekilmeye başlandığı belirtildi.

Anadolu Ajansı''nın haberine göre Gao''daki askeri üssün ise yaz sonunda taşınacağı ifade edilen açıklamada, Fransa''nın gelen talep üzerine güvenliği sağlamak amacıyla 2018''de bu bölgeye askerlerini konuşlandırdığı öne sürüldü.

Açıklamada, Fransız Barkhane güçlerinin, bölgedeki güvenlikten içme suyunun sağlanmasına kadar Mali halkı yararına milyonlarca avro harcadığı iddia edildi.

Fransız askerlerinin 4 yıldır konuşlu olduğu Menaka üssünden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron''un 17 Şubat''ta açıkladığı çekilme takvimine uygun olarak ayrıldığı ve üssün Mali ordusunun hizmetine geçtiği aktarılan açıklamada, askerlerin güvenli bir şekilde ülkeden çıktığı belirtildi.

Açıklamada, bu çekilmenin Fransa''nın Sahel bölgesindeki varlığının bittiği anlamına gelmediğine işaret edildi.

İlgili Haberler