Fransa'dan küstah kapalı Maraş açıklaması

Fransa'dan küstah kapalı Maraş açıklaması
KKTC'nin kapalı Maraş için harekete geçmesine ilişkin açıklama yapan Fransa, "Maraş şehrinin yeniden açılmasıyla ilgili yakın zamanda yapılmış olan açıklamalar konusunda endişe duymaktadır" ifadelerini kullandı.

Fransa’nın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde yer alan sözde Büyükelçiliği, Türkçe, Rumca ve İngilizce açıklama yaparak, Fransa’nın Kapalı Maraş’ın açılmasından duyduğu rahatsızlığı aktardı.

Kıbrıs Postası’nın haberine göre Fransa’nın Güney Kıbrıs Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada; Fransa’nın Maraş şehrinin yeniden açılmasıyla ilgili yakın zamanda yapılmış olan açıklamalar konusunda endişe duyduğu işaret edilerek, “İlgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları ile özellikle 550 numaralı karara olan bağlılığımızı hatırlatırız” ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada, ayrıca Fransa’nın Kıbrıs sorunuyla ilgili süregelen pozisyonu hatırlatılarak, adanın BM Güvenlik Konseyi kararları uyarınca iki toplumlu ve iki bölgeli bir federasyon çerçevesinde ve AB müktesebatına uygun olarak yeniden birleştirilmesi gerektiği kaydedildi.

BM himayesinde yürütülen arabuluculuk çalışmalarına olan desteğin yinelendiği açıklamada, “İlgili tüm aktörlere başarılı bir netice elde edilmesi için uğraş vermeleri yönünde çağrıda bulunuyoruz” ifadeleri kullanıldı.