Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi'ye karşı ilk aday: Fuat Çimen Yeniçağ'a konuştu! Projeleriyle geliyorlar

Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi'ye karşı ilk aday: Fuat Çimen Yeniçağ'a konuştu! Projeleriyle geliyorlar
Beşiktaş’ın 12228 numaralı kongre üyesi Fuat Çimen, Siyah Beyazlılarda Mayıs ayında yapılacak kongrede başkan adayı olacağını Yeniçağ’a açıkladı.

AYTUNÇ AKIN // YENİÇAĞ ÖZEL

Mayıs ayında kongresini yapacak Beşiktaş''ta Başkan Ahmet Nur Çebi''ye karşı adaylığını açıklayan ilk isim kongre üyesi Fuat Çimen oldu.

Çimen, "Biz bir başkan adayı adı altında toplanmış kişiler değil, Mayıs Kongresine katılma kararına kadar başkan adayı kim olsun egosu olmadan çalışan kadro hareketiyiz. Tüzüğümüz başkan adayı belirleme zorunluluğu getirdiği için, ekipteki arkadaşlarım teveccühlerini benden yana kullandılar. Bu yöntem bile başka bir Beşiktaş mümkünü anlatabiliyor." dedi.

Çimen, "Ben değil, biz Beşiktaş’ın makus talihini değiştirmek ve kurtarmak için projelerimizle geliyoruz" diye konuştu.

Yeniçağ’dan Aytunç Akın’a konuşan Çimen sorularımıza şu yanıtları verdi.

1-Beşiktaş yönetimine neden talipsiniz, kongre üyeleri size neden oy versin?

F.Ç: Biz bir kadro harekatıyız. İki yıldır çok ciddi düşünüyor ve çalışıyoruz. Aslında niyetimiz bir sonraki seçime girmekti ancak yaptığımız değerlendirmelerin ardından mayıs ayında aday olmaya karar verdik. Beşiktaş’ın yokluk yani kriz yönetimine ihtiyacı var. Ciddi projeler hazırladık. Beşiktaş’ın geleceğini kurtarmak adına adaylığımızı koyduk.

2- Beşiktaş başkanlığına seçildiğiniz takdirde projeleriniz ne olacak?

F.Ç: Çok ciddi markalar ve sponsorlarla görüşüyoruz. Aralarında yabancılar da var yabancı-yerli karışık olanlar da… Bazılarıyla işbirliğine gideceğiz. Dünya üzerinde kabul görmüş özkaynağa dayanan ama deneyimle birleştirilmiş bir çok örnek var bunlar projelerimizin esin kaynağı. Beşiktaş için popülizme girmeden makul olan neyse onu uygulayacağız. Kulübü sürdürülebilir ve geliştirilebilir hale getireceğiz. Finansal anlamda büyük bir çalışma yaptık. Süreç içinde açıkladıkça “vay be” diyeceğiniz projelerimiz olacak.

3- Kadronuzda hangi isimler yer alacak?

F.Ç: İsim isim açıklamam şu anda mümkün değil. Kök kadro olarak 8 kişi başlayan bugün 20 kişinin üzerine çıktığımız bir ekibiz. Bu ekibin 2,5 yıl önce vücut bulmaya başlayan ilkesel hareketi içerisinde aralarında Beşiktaş kurumsal kültürü ve hafızasına sahip Beşiktaş değerlerini özümsemiş, iş ve sosyal hayatlarında çıkarsal değil ilkesel ilişkiler kuran, çalışma hayatlarında kurumsal kültürü ve liyakati esas alan, camia içerisinden Beşiktaşlı olan, ilk ve tek önceliğimiz Beşiktaş diyecek üst düzey yöneticiler, akademisyenler ve iş insanları var. Arkadaşlarımızın hepsinin kendi işlerinde ciddi ve çok değerli başarı hikayeleri var. Zamanı gelince açıklayacağız.

4- Şu anki yönetimin eksileri ve artıları nedir sizce?

Bunu Beşiktaş 20 yıldır yönetilemedi, son 2 yıldır 20 yıldır yönetilemediği gibi yönetilemiyor şeklinde özetleyebilirim.

5- Sosyal medya hesabınızda “Beşiktaş yönetilemiyor” paylaşımınız var.. İdari yönden mi mali yönden mi bu söyleminiz?

F.Ç: Beşiktaş’ın yönetilememe problemi var. İnsan kendi parasını böyle harcamaz. Mesela kadromuzda iki tane Kanadalı futbolcu var (Atiba ve Larin). Yönetim bunca yıldır bu ikili üzerinden ne proje yaptı ne gelir elde etti? Dünya üzerinde aynı takımda oynayan iki Kanadalı oyuncunun milli takımda oynadığı nerede görülmüş? Bugün Dortmund şehri 600 bin dolayında nüfusu olan bir şehir. Haydi bütün Almanya’da 1.500.000 taraftarı olsun. Bizim şampiyonluk kutlamamızda semtte bu kadar adam toplanıyor. Buna bakıp bile proje fikri olmayan 22 yıllık yönetilememeye vurgu yapmaya çalışıyorum. Beşiktaş çok büyük bir değer. Hem maddi hem mali anlamda iyi yönetilmiyor. Beşiktaş’ın ikbal ve istikbaline ait Beşiktaş çıkarları üçüncü, beşinci planda. Zengin kadroyu yönetemediler. Bırakın kadroyu stadın zemininin bilime aykırı yapılmasını ve zeminin korunması gerekirken zeminde TikTok videoları çekilmesini önlemeyi bile beceremediler. Biz Popülizmden kaçarak yönetmeye ve değiştirmeye adayız.

6 - Hangi hocayla çalışacaksınız, bunun planı var mı? Önder hocayla devam eder misiniz?

F.Ç: Bu tamamen ekibim ile birlikte vereceğimiz bir karar. Yurt dışından sportif direktör ekolümüz olacak. Önder hoca da bunun bir parçası olabilir. Özkaynaklara önem veren, iş ahlakı olan namuslu hocalarla çalışacağız. Sportif Direktörlük için adaylara Orta Avrupa ve Kuzey Avrupa’dan bakıyoruz.

7- Sergen Yalçın ile tekrar çalışmayı düşünür müsünüz?

F.Ç: Tamamen koşullara bağlı. Sergen hocaya büyük haksızlıklar edildi. O kadar yalnız bırakıldı ki, tek başına her cephede savaştı. Yönetim de destekledi ama yaşadığımız 3 şampiyonlukta bence en büyük pay kendisindeydi. Ancak sözleşme yenileme sürecini doğru bulmadım. Sonuçta gönülsüz bir devam ediş oldu. İki taraf da çok yıpranmıştı. Mental olarak tükenen bir hocayla devam etmek, kötü sonuçlar doğurdu. “Biz çalışır mıyız” kısmına gelirsek, Sergen Yalçın iyi bir Beşiktaşlı. Benim için çok değerli. Kendisinden sürekli faydalanırız. Yarın ne gösterir bilemeyiz. Biz çalışmak isteriz ama o ister mi bilemeyiz. Tamamen profesyonel bir karar.

8- Beşiktaş’ta camia içinde “Hesap sorma” istemi var.. Siz gelirseniz bu durumda bir “hesap sorma” gerçekleşir mi? KPMG raporları da yayınlandı. Ne düşünüyorsunuz?

F.Ç: KPMG raporları 2020’den beri gündemde. “Açıkladık ve bitti” raporu. Bağımsız bir denetçi tarafından yapıldı ama ben çok şeffaf olduğunu düşünmüyorum. Kulübün içini ne kadar biliyorlardı. Mesela bir ultrason cihazı olayı var. Ultrason cihazı kayboldu demek ben bu raporu sulandırıyorum demek. Mahkemeye gideceğiz dediler. Bu vebal raporu açıklayan ve “ucu bana dokunsa bile bu raporu hukuka taşıyacağım” diyen Sayın Ahmet Nur Çebi ve yönetimine ait. Bu sorumluluk öncelikle onların omuzlarında artık. Sözlerini yerine getirsinler. Öte yandan “Hesap soracağız” gibi söylediklerinin arkasında durulmamış beylik laflara gerek yok. Hayat konuşmak değil eylemdir. Beşiktaş’ın menfaati ne gerektiriyorsa biz onu yapacağız. Beşiktaş''ın çarçur edilmiş her kuruş parasını eninde sonunda Beşiktaş''ın kasasına koyacağız

9- Seçim için Devrim Börçek ve Ali Rıza Dizdar’ın da ismi geçiyor.. Bir düşünceniz var mı?

F.Ç: Devrim Börçek ile ortak arkadaşlarımız var. Ali Rıza Dizdar abiyi severim. Beşiktaş için ne kadar çok aday o kadar çok sahip çıkma. Hayırlısı olsun.

10- Yıldırım Demirören’in de adı geçiyor?

F.Ç: Sonuçta bu kulübün geçmiş başkanı. Olursa neden oldu demeyiz. Nasıl bir düşünce içinde bilemiyorum. Ancak naçizane görüşüm; aday olmayacağını düşünüyorum. Beşiktaş kendisi için şu an öncelik değildir. Sanmıyorum ama aday olursa yarışacağımız ve üzülerek söylüyorum seçimde karşımızda yeneceğimiz bir aday daha olur.

11- Kongre fiyatlarında düzenlemeye gidilecek mi?

F.Ç: Sayıyı artırmamız gerek. Niyetimiz rakamları da revize etmek. Beşiktaş çok daha fazlasını hak eden büyük bir kulüp.

12- Mutlaka camia içinde sizin adaylığınızla “arkasında, arkalarında kim var?” Böyle bir soruya ne yanıt verirsiniz

F.Ç: Ben ve ekibimizdeki her arkadaşım bundan önce seçimlerde kimi zaman aynı aday için kimi zaman ayrı adaylar için bir tercih kullandık. Ama verdiğimiz her oy Beşiktaş daha iyi olsun diyeydi. Seçimlerde verdiğimiz oy o adaya esir olmak değil, Beşiktaş için yanlış yaptıklarında hesap sormayı gerektiren sorumluluğu getiriyordu. Biz de hep öyle yaptık.

Önce bu hatırlatmayı yaptıktan sonra sorunuzun yanıtına gelince;

Bizim arkamızda Ahmet Fetgeri, Fuat Balkan, Şeref bey var, baba Hakkı var, Beşiktaş şehidi Şan Ökten var Süleyman Seba var, Mustafa Kemal Atatürk var, cumhuriyetimizin şanlı bayrağını Cumhuriyettin yirmi yıl öncesinde armasında nakşolmuş şanlı Armamız var. Biz kimsenin adamı değiliz biz sadece Beşiktaş''ın insanı olduk, böyle kaldık, böyle de yaşayacağız.

13- Beşiktaş taraftarına ne söylemek istersiniz?

F.Ç: Biz her şeyden önce Beşiktaş taraftarıyız. 56 yaşındayım ve 11 yaşımda ilk maçıma gittim. 24 yıllık da kongre üyesiyim. Seçimli Genel Kurul ya da İdari ve Mali Genel Kurullarında kongre divanında görev yaptım Genel Kurulda Beşiktaş için karar verenlerin “Beşiktaşlı” olmaları için kongre üyelik yapısındaki Gayr-ı Beşiktaşlı unsurların temizlenip, Beşiktaş taraftarının Genel Kurul üyesi olarak sürece katılmalarını ve Beşiktaş''ı Beşiktaşlıların yönetmesini çok istiyor ve önemsiyoruz Beşiktaşlı sadece tribünde, sosyal medyada değil Genel Kurulda da Beşiktaş''a sahip çıkan olmalıdır

Taraftarımızla Beşiktaş''ın geleceği için katılımları ile geniş katılımlı projeleri birlikte üreteceğiz. Çünkü biz zaten Beşiktaş taraftarıyız Omuz omuza olacağız. Heyecanımız yüksek, gençliğimiz var. Hep beraber Beşiktaş''ın makus talihini değiştireceğiz. Çünkü biz de taraftar olarak sadece Beşiktaş''ın ikbal ve istikbali asla değişmezimiz.

14- Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

F.Ç; Malumunuz biz de ve dünya da pandeminin yeni varyantları ile insanlık büyük tehdit altında. Kongre takvimimi açıklamak sayın Divan Başkanlığımızın görevi. Ancak kongrenin yapılacağı yere karar vermek Beşiktaş Başkanı ve Yönetim Kurulunun görevi. Başkanımız Ahmet Nur Çebi’den ve Yönetim Kurulundan talebimiz İnsan Sağlığının en büyük öncelik olduğunu değerlendirerek Mayıs ayındaki kongre yerinin Stadımız olarak ilan edilmesi. Çünkü önceliğimiz Beşiktaş''ın âli menfaatleri içinse de insan sağlığı bir Beşiktaşlı için de âli sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Üstelik Genel Kurul Beşiktaşlılar için bir demokrasi şöleni. Bunu stadımızda yaparak herkesin stadımızın o muhteşem atmosferini soluyarak bu günü orada yaşaması eşsiz bir şey olacak. Bunu Fenerbahçe yaptı. Biz niye yapamayalım?

2,5 yıl öncesinden bu yana bu süreçte Beşiktaş''a küstürülmüş Genel Kurul üyesi olsun olmasın Beşiktaş''a katkı sağlayacak Beşiktaşlı büyük bir insan kaynağının varlığının olduğunu tespit ettik. Bir kısmı ekibimizde. Ama bu insan kaynağı Beşiktaş''ın kurtuluşu ve dünya kulübü olması için çok değerli. Onlarla da Beşiktaş''a küsülmez diye kol kola olacağız.

Beşiktaş''ın kurum kültürü ve hafızasına sahip Beşiktaşlı büyüklerimizin fikir ve düşünceleri çok değerli. Onlar bizim seçim sathı mahalinde değil her zaman danışacağımız hafızalarımız olacaklar..

Son olarak “Beşiktaşlı” Genel Kurul üyelerinden ricam aynaya bakıp “Beşiktaşsın sen, Beşiktaş Sensin, ben Beşiktaşım” diyerek kongreye gelip Beşiktaş''ın kötü talihini değiştirmek için mutlaka oy kullansınlar.

İlgili Haberler