Galataport işçileri eylemde!

Galataport işçileri eylemde!
Doğuş Holdinge ait Galataport’ta çalışan işçiler aylardır maaş alamadıklarını ifade etti. Firma yetkilileri ise taşeron olarak çalışan işçilere alacaklarının üçte birini vermeye çalışıyor. Bu teklifi kabul etmeyen işçiler de şantiye önünde eylem yapıyor.

Doğuş Holdinge ait Galataport’ta çalışan işçiler aylardır maaş alamadıklarını ifade etti. Firma yetkilileri ise taşeron olarak çalışan işçilere alacaklarının üçte birini vermeye çalışıyor. Bu teklifi kabul etmeyen işçiler de şantiye önünde eylem yapıyor. Tokat’tan gelen ve inşaatta 13 aydır çalışan Hasan Oğuz: “Kasım, aralık ve ocak maaşlarımızı, mesailerimizi vermiyorlar. Bazı arkadaşlar alacaklarının azına razı oluyor. Onlara yaptıkları şeyi bize de yapmak istiyorlar” dedi.

“15 BİN ALACAĞA 4 BİN LİRA TEKLİF”

Gazete Duvar’dan Ferhat Yaşar’ın haberine göre Anadolu’nun çeşitli illerinden gelerek Karaköy’deki Galataport inşaatında çalışan işçiler haklarını alamadıkları için bir süredir günlerdir Doğuş Holding’e bağlı Galataport inşaatının önünde eylem yapıyorlar. Tokat’tan gelen ve maaşını alamayan işçilerden Hasan Oğuz şunları söyledi: “Biz mesailerimizle birlikte kalan paralarımızı istiyoruz. İşçilerin ortalama 15 bin TL alacağı var. Ancak firma bize 4 bin lira veriyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. 2 ay çalıştıktan sonra izne gittim. Döndükten sonra 11 ay daha çalıştım. Kasım, aralık ve ocak aylarına ait maaşlarımız şu anda duruyor. Maaşımızı vermek için bize ‘Tazminat ve kıdem haklarımı aldım’ diye kağıt imzalatmaya çalışıyorlar. Daha önce çalışan arkadaşlar bu taşeron firmalarda çalışanların tanıdıkları olduğu için onlar ne verdiyse alıp gittiler. Onlara yaptıkları şeyi bize de yapmak istiyorlar.”

“MAHKEMEYE VERSEK 5 SENE SÜRECEK”

Mardin’den geldiğini ve günlük 115 TL yevmiye ile çalıştığını söyleyen Hakan Abışka ise şöyle konuştu: “Firma kasım, aralık ve ocak aylarına ait maaşlarımızı vermiyor. ‘Git mahkemeye ver’ diyorlar. Mahkemeye versem 5 sene sürecek. Adam bizi tehdit ederek paramızı vermiyor. Benim hakkımın üçte birini vermek istiyor. Ben onların teklif ettiği parayı kabul etmediğim için bu sefer hiç ödeme yapmıyorlar.”

İlgili Haberler