Galatasaray, 4 transfer için masada

Galatasaray, 4 transfer için masada
Galatasaray aynı anda 4 yıldızla birden transfer görüşmesi yapıyor. Sarı-Kırmızılılar, bu operasyonda çok güçlü rakiplerle mücadele ediyor.

Transfer operasyonuna başlayan ve ilk takviyesini Akhisar’dan ayrılan Muğdat Çelik’le yapan Galatasaray’ın asıl hedefi farklı. Şampiyonlar Ligi’nde güçlü bir kadroyla mücadele etmek isteyen Sarı-Kırmızılılar, şu sıralarda 4 önemli yıldızla birden görüşme halinde.

RODRIGUES'E TALİP ÇIKTI

Galatasaray’da ligin flaş ismi olan Garry Rodrigues, Avrupa kulüplerinin yakın takibinde. İngiliz ve İspanyol kulüplerinin, 27 yaşındaki oyuncuya teklif vermeye hazırlandığı, hatta menajerler aracılığıyla temas kurulduğu öğrenildi.

Aslan’ın teknik patronu Fatih Terim, Rodrigues’i bırakmaya kesinlikle yanaşmıyor. Ancak 15-20 milyon Euro civarında gelecek bir teklife, yönetimin “Hayır” diyemeyeceği belirtiliyor.

4 İSİMLE MASAYA OTURULDU

Sarı-Kırmızılı ekipte 8 numaralı pozisyonun en büyük adayı Badou Ndiaye, İngiltere’de yola devam etmek istiyor. Newcastle United kulübüyle masaya oturan Senegalli orta saha oyuncusu, henüz anlaşma sağlamış değil.

Galatasaray Yönetimi, süreci yakından takip ediyor. Eğer Ndiaye ile Premier Lig temsilcisi mutabakat sağlayamazsa, Sarı-Kırmızılılar araya girerek işi bitirmeye çalışacak. Galatasaray bu transferi kiralama formülüyle bitirmek istiyor.

Galatasaray’ın yıllık 2 milyon Euro üzerinden el sıkıştığı Trezeguet, imza için 10 gün süre istedi. 23 yaşındaki Mısırlı futbolcuyu Cim Bom’un yanı sıra İngiltere’den Newcastle ve Aston Villa gibi kulüpler de takip ediyor.

Genç yeteneğin bu süre zarfında bu kulüplerle görüşeceği ve daha iyi bir teklif gelmemesi halinde Galatasaray’la anlaşacağı öğrenildi. Trezeguet’nin Kasımpaşa’daki kontratında 5 milyon Euro’ya serbest kalma maddesi bulunuyor.

Fatih hocanın transferdeki 1 numarası Ahmed Musa, Nijerya’nın Dünya Kupası’ndan elenmesiyle birlikte transfer görüşmelerine başladı. Bonservisi Leicester City’de bulunan 25 yaşındaki forvetin çok ciddi iki talibi var.

Bunlardan biri Rus kulübü CSKA Moskova, diğeri de Galatasaray. Genç yıldızın, iki takıma da çok sıcak baktığı ancak son kararı bir türlü veremediği belirtiliyor. Sarı-Kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi kozuyla işi bitirmeye kararlı.

Brezilya Milli Takımı’nın grup aşamasında oynadığı 3 karşılaşmada da 90 dakika sahada kalan Miranda, Galatasaray’ın savunma hattındaki 1 numaralı adayı.

Ancak 33 yaşındaki stoperin, kulübü Inter’le sözleşmesinin devam etmesi, Aslan’ın elini kolunu bağlamış durumda. Bu nedenle Terim’in yardımcılarından Taffarel, Brezilya kampında tecrübeli oyuncuyu ikna etmeye çalışıyor. Ardından Inter’e Miranda’nın bonservisi konusunda bir teklif yapılacak.

Yeni kontrat için görüşmelere başlandığı KAP’a bildirilen Ryan Donk, Fatih hocanın bu sezonki en önemli kozlarından biri olacak. Tecrübeli teknik adam, 32 yaşındaki orta saha oyuncusuna, iyi bir 8 numara transferi yapılmaması halinde Fernando ile birlikte ilk 11’de görev vermeyi planlıyor. Hollandalı futbolcu özellikle ligin ikinci yarısında çok iyi bir performans sergilemiş ve takımın savunma yükünü üstlenmişti.