Galatasaray'da sakatlık kabusu

Galatasaray'da sakatlık kabusu
Transferin gözdesi olan Galatasaray'a adeta nazar değdi. Sarı-kırmızılı ekip, rakip takımlardan çok, oyuncularının başına gelen talihsizliklerle uğraşıyor. Futbolda 5, basketbolda ise 4 isim yaşadıkların sakatlıklarla kulübü sezon başında zora soktu.

Transfer sezonunun sonuna doğru yaptığı hamlelerle kamuoyu tarafından şampiyonluğun en ciddi adaylarından biri olarak gösterilmeye başlayan Galatasaray, sezona yeni bir kâbusla başladı. Sarı-kırmızılıların başı henüz Süper Lig'de 3. hafta oynanmasına rağmen sakatlıklarla ağrımaya başladı. Galatasaray, son 50 gün içerisinde 5 önemli oyuncusunu sakatlıklara kurban verdi. Cavanda tamamen iyileşirken De Jong'dan da güzel haber geldi.

PARKEYEDE SIÇRADI

Galatasaray, geçen yıl da aynı sorunu yaşamıştı. Sezon başında Hamit Altıntop şokuyla sarsılan sarı-kırmızılılar, sezon içinde de Sinan Gümüş, Wesley Sneijder, Semih Kaya ve Chedjou gibi yıldızlardan birçok müsabakada yararlanamamıştı. Galatasaray’da nazar sadece yeşil sahaya değmedi. Parkede de ağır sakatlıklar başarılı kadro kurmak isteyen Ergin Ataman'ın işini zora soktu.

İşte Galatasaray'ın başını ağrıtan sakatlıklar:

FUTBOL

Koray Günter: Sağ diz çapraz bağ kopması (6 ay)

Lukas Podolski: Sol ayak bileği yan bağ zedelenme (1 ay)

Sigthorsson: Sol diz iç menisküs yırtığı (1 ay)

Serdar Aziz: Sol diz dış menisküs yırtığı (1 ay)

Cavanda: Sağ dış yan bağlarında zedelenme (3 hafta)

BASKETBOL

Russ Smith: Adale sakatlığı (10 gün)

Vladimir Micov: Sağ diz iç menisküs yırtığı (2 ay yok)

Nenad Krstic: Dizi sorun çıkardı (Basketbolu bıraktı)

Meltem Yıldızhan: Sol diz çapraz bağ kopması (6 ay)